Voor wie geen roze bril, maar helderheid over financiën wil.
Autoverzekering
  • Autoverzekering

Autoverzekering

In dit artikel wordt uitgelegd wat een autoverzekering is en waar u op moet letten als er één wilt afsluiten. Ook wordt het verschil tussen de aansprakelijkheidsdekking, WA met beperkte casco en de WA met volledige casco uitgelegd.

Kosten autoverzekering

De kosten van een autoverzekering zijn niet voor iedereen gelijk. Het hangt niet alleen van de verzekeraar, maar ook van een aantal andere factoren af. Een belangrijke factor is de leeftijd van de verzekeringsnemer. Uit de praktijk blijkt dat jonge mensen vaker ongelukken maken. Dit kan zowel door ‘wilde haren’ als door minder rijervaring komen. De verzekeraar kijkt daarom zowel naar de leeftijd als naar het aantal jaren dat iemand zijn rijbewijs heeft.  Jonge mensen betalen in de regel daarom een hogere premie.

Advertentie

2018-05-21T15:11:32+00:00Categorie: Verzekeren|Tags: |

Over de auteur:

Scholto Bos
Scholto was docent economie en M&O op een middelbare school en werkte als consultant bij onderzoeks- en adviesbureau Zenc. Vervolgens was hij 9 jaar werkzaam bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Sinds 2015 is hij oprichter & uitgever bij Finler Media.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Akkoord