Alle banken vergelijken en binnen 5 minuten overstappen

Je kunt 13 banken vergelijken die 55 verschillende rekeningen aanbieden. Kies een categorie, vergelijk de kosten en open een bankpakket dat bij jou past. Voordelig of duurzaam. Met een bankkantoor bij jou in de buurt of een 100% online bank.

Nog niet zo heel lang geleden ging je naar de bank waar je ouders ook zaten. Gelukkig valt er tegenwoordig iets te kiezen en is overstappen simpel. Ben je op zoek naar een andere of nieuwe betaalrekening? De meeste banken hebben een gratis overstapservice.

Particulier

Voor persoonlijk gebruik. Vergelijk banken die één pinpas incl. internetbankieren en een mobiele app aanbieden.

Gezamenlijk

Rekening voor huishoudens van 2 of meer personen. Bekijk het overzicht voor als je gaat samenwonen of trouwen.

Kind

Kies een bank voor je zoon of dochter tot 12 jaar. Kijk mee en leer je kind stapsgewijs omgaan met pinnen en geld.

Jong

Gaat je kind naar de middelbare school? Vergelijk de mogelijkheden voor jongeren van 12 jaar en ouder.

Student

Banken voor studenten die ingeschreven zijn bij DUO voor een voltijdse mbo, hbo of universitaire studie.

Ondernemer

Vergelijk alle banken die een rekening voor ondernemers aanbieden. Filter op zzp, mkb of vereniging.

TOP 8 BANKEN VERGELIJKEN

Meest Gekozen

Vergelijk de verschillen en vraag direct aan. Sommige banken hebben een uitgebreide online app en anderen hebben een regiokantoor waar je terecht kunt bij een financieel adviseur. Zit je vaak in het buitenland? Vergelijk dan ook de kosten voor betalingen buiten Europa.

Rente op rekening

Rente op rekening

Rentes zijn de afgelopen jaren historisch laag. Gelukkig zijn er ook nog banken die uitkeren op een lopende rekening. Soms tot een maximum van bijv. €1.000,- saldo, maar vaak ook onbeperkt. Vergelijk alle banken met spaarrente op een betaalrekening.

Rood staan

Rood staan op rekening

Plotseling een grote uitgave of te weinig geld over aan het einde van de maand? Kies voor een bank waar je op aanvraag rood mag staan. De meeste banken stellen als eis dat je niet langer dan 3 maanden achter elkaar een negatief saldo mag hebben.

Online bank

Online banken

Ongeveer 40% van de banken hebben geen dure bankkantoren meer. Regel alles met de mobiele app of online bankieren. Wil je 100% online only banken vergelijken? Geen gedoe meer met papier en adviseurs die je extra producten willen verkopen.

Bank met regiokantoor

Banken met regiokantoor

Banken sluiten hun kantoren en gaan online. Wil je liever geholpen worden aan een loket bij jou in de buurt? Maak je niet druk, want je kunt nog genoeg banken vergelijken die je op locatie helpen bij het storten van contant geld en financieel advies geven.