Dé Centurion Card

De illustere Centurionkaart van American Express is sinds 2005 in Nederland verkrijgbaar. Lees hier alles over de legendarische “Black Card”.

  • Alleen op uitnodiging
  • €3.000,- per jaar

  • Onbeperkt limiet

  • 24/7 personal assistent
Centurion Card
Official American Express Logo

Mythe & Geschiedenis

Voor de rijkste mensen ter wereld

Het verhaal van de Centurion Card is omgeven door mystiek & ‘urban legends‘. Jarenlang ging het verhaal dat er een geheime ‘zwarte creditcard‘ was die nog niemand had gezien. De creditcard zou onbeperkte mogelijkheden bieden. Niemand vond concrete informatie en al snel deed het verhaal de ronde dat een Black Card-houder absolute geheimhouding moesten beloven. De exclusieve genodigden behoorden tot de ‘rich and famous’. Hoe langer de mythe duurde, des te meer er werd gespeculeerd.

Achteraf bleek de Black Card op dat moment nog helemaal niet te bestaan. Totdat American Express in 1999 de mythe tot leven bracht door er werkelijkheid van te maken. De Centurion Card was geboren. Pas 6 jaar later werd die in Nederland geïntroduceerd. Amex houdt ‘het illustere’ in stand door er niets over te vertellen. Tot voor kort was er nog speciale inlogpagina, maar ook die is verdwenen. Verder staat er niets op de website van American Express. Meer weten? Lees dan verder of vergelijk creditcards die u wel kunt aanvragen (en betalen).

Overzicht American Express
Robert De Niro

Robert De Niro maakte jarenlang reclame voor American Express (in de VS). Het is bekend dat hij Centurion kaarthouder is.

Wie krijgen een officiële uitnodiging?

Naar schatting zijn er 1.500 Nederlanders die een Centurion Card van geanodiseerd titanium op zak hebben. Wilt u ook tot deze ‘happy few’ behoren?

Dit zijn de minimale vereisten om in aanmerking te komen*:

  • U moet in het bezit zijn van een (Flying Blue) Platinum Card
  • U geeft met uw creditcard minstens €250.000,- per jaar uit
  • Uw bruto-inkomen is minimaal €180.000,- per jaar
  • U heeft geen langdurige betalingsachterstanden (negatieve BKR-registratie)

*) Het is niet precies bekend wat de eisen zijn. Sommige mensen kregen geen uitnodiging, terwijl ze wel aan bovenstaande voorwaarden voldeden. Anderen kregen wel een uitnodiging, maar gaven jaarlijks minder uit. Wij hebben een aantal cardhouders gesproken die ons informatie wilde verstrekken. Na herhaaldelijk verzoek wil Amex geen bevestiging geven. Dit was te verwachten, dus zult u het met deze richtlijnen moeten doen.

Om een ‘official invitation’ te krijgen, moet u in het bezit zijn van een Amex Platinum Card of een Flying Blue Platinum Card. Dit zijn de meest exclusieve Amex cards die u voor respectievelijk €700,- en €600,- per jaar aan kunt vragen. Voor een platinum card heeft u een bruto-inkomen van minstens €60.000,- per jaar nodig.

American Express Platinum Card

€700,- & 20.000 spaarpunten

Meer info
Flying Blue Platinum Card