Dé Centurion Card

De illustere Centurionkaart van American Express is sinds 2005 in Nederland verkrijgbaar. Lees hier alles over de legendarische “Black Card”.

  • Alleen op uitnodiging
  • €3.000,- per jaar

  • Onbeperkt limiet

  • 24/7 personal assistent
Centurion Card
Official American Express Logo

Mythe & Geschiedenis

Voor de rijkste mensen ter wereld

Het verhaal van de Centurion Card is omgeven door mystiek & ‘urban legends‘. Jarenlang ging het verhaal dat er een geheime ‘zwarte creditcard‘ was die nog niemand had gezien. De creditcard zou onbeperkte mogelijkheden bieden. Niemand vond concrete informatie en al snel deed het verhaal de ronde dat een Black Card-houder absolute geheimhouding moesten beloven. De exclusieve genodigden behoorden tot de ‘rich and famous’. Hoe langer de mythe duurde, des te meer er werd gespeculeerd.

Achteraf bleek de Black Card op dat moment nog helemaal niet te bestaan. Totdat American Express in 1999 de mythe tot leven bracht door er werkelijkheid van te maken. De Centurion Card was geboren. Pas 6 jaar later werd die in Nederland geïntroduceerd. Amex houdt ‘het illustere’ in stand door er niets over te vertellen. Tot voor kort was er nog speciale inlogpagina, maar ook die is verdwenen. Verder staat er niets op de website van American Express. Meer weten? Lees dan verder of vergelijk creditcards die u wel kunt aanvragen (en betalen).

Overzicht American Express
Robert De Niro

Robert De Niro maakte jarenlang reclame voor American Express (in de VS). Het is bekend dat hij Centurion kaarthouder is.

Wie krijgen een officiële uitnodiging?

Naar schatting zijn er 1.500 Nederlanders die een Centurion Card van geanodiseerd titanium op zak hebben. Wilt u ook tot deze ‘happy few’ behoren?

Dit zijn de minimale vereisten om in aanmerking te komen*:

  • U moet in het bezit zijn van een (Flying Blue) Platinum Card
  • U geeft met uw creditcard minstens €250.000,- per jaar uit
  • Uw bruto-inkomen is minimaal €180.000,- per jaar
  • U heeft geen langdurige betalingsachterstanden (negatieve BKR-registratie)

*) Het is niet precies bekend wat de eisen zijn. Sommige mensen kregen geen uitnodiging, terwijl ze wel aan bovenstaande voorwaarden voldeden. Anderen kregen wel een uitnodiging, maar gaven jaarlijks minder uit. Wij hebben een aantal cardhouders gesproken die ons informatie wilde verstrekken. Na herhaaldelijk verzoek wil Amex geen bevestiging geven. Dit was te verwachten, dus zult u het met deze richtlijnen moeten doen.

Om een ‘official invitation’ te krijgen, moet u in het bezit zijn van een Amex Platinum Card of een Flying Blue Platinum Card. Dit zijn de meest exclusieve Amex cards die u voor respectievelijk €700,- en €600,- per jaar aan kunt vragen. Voor een platinum card heeft u een bruto-inkomen van minstens €60.000,- per jaar nodig.

American Express Platinum Card

€700,- & 20.000 spaarpunten

Meer info
Flying Blue Platinum Card

€600,- & 20.000 Award Miles

Meer info

Geeft u met uw platinum card meer dan €250.000,- per jaar uit? Dan wordt de kans groter dat u per post een schitterende Black Card Box ontvangt die u toegang verleent tot het “hoogst haalbare”. U moet dan wel €180.000,- bruto per jaar verdienen. Maar goed, als u al voor twee-en-een-halve ton per jaar uitgeeft, is dat waarschijnlijk geen enkel probleem.

Andere Platinum en Black Cards

Er zijn een paar alternatieven die minder extra’s bieden, maar die u gewoon aan kunt vragen (en een stuk voordeliger zijn).

Mastercard Black

Mastercard Black

€204 – incl. personal assistent

Visa Platinum Card

Visa World Card Platinum

€154 – incl. reisverzekering

ING Platinumcard

ING Platinumcard

€45,50 – incl. autohuurdekking

Personal Assistent (24/7)

Personal Assistent

De Centurion Card opent letterlijk deuren. U krijgt 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang tot een personal assistent, ook wel de American Express Liftestyle Service genoemd. Geen vraag is te gek. Is een concert uitverkocht? Niet voor u. Wilt u een intiem diner in een sterrenrestaurant met een wachtlijst van weken? U zit er vanavond. Met één telefoontje krijgt u toegang tot de meest exclusieve clubs. In de rij staan is niet meer nodig en VIP-plaatsen zijn vanzelfsprekend geregeld.

Extreme voorbeelden

Premium Hotels en Resorts

Premium hotels

Amex heeft zijn eigen Hotel Benefits Programma die toegang biedt tot de meest luxueuze hotels en resorts. Wat dacht u bijvoorbeeld van een verblijf in één van de Aman Resorts of de Mandarin Oriental Hotels? Bij deze en andere aangesloten partners krijgt u toegang tot room upgrades, flexibel in- & uitchecken en dubbele membership rewards. Ook ontvangt u in ieder hotel standaard een tegoed die u vrij kunt gebruiken voor diners, drankjes, spa-faciliteiten en activiteiten.

Alle Hotel Benefits

Airport Lounges

Centurion Airport Lounges

Om uw vliegreis zo comfortabel mogelijk te maken, krijgt u onbeperkt toegang tot het Centurion® Lounge Netwerk. Werkelijk alles wat u nodig heeft is aanwezig. Bent u op doorreis? Opfrissen is mogelijk in één van de luxe badkamers. Ook zijn er aparte werkplekken en vergaderruimtes om ongestoord door te kunnen werken. Voor gezinnen zijn er familiekamers, zodat u andere mensen niet tot last hoeft te zijn. Daarnaast kunt u gebruik maken van de premium bar, een restaurant, high speed wifi en een uitgebreide collectie aan kranten en tijdschriften.

Lounge Impressie

Clubs en Restaurants

Restaurants en clubs

Heeft u wel eens van de Berghain Bouncer gehoord? Dit is de meest gevreesde uitsmijter van de gelijknamige club uit Berlijn. Hij stuurt u na drie uur wachten met een klein ‘nee-schudden’ en zonder reden weg. Natuurlijk kunt u zelf een bijzonder restaurant reserveren of op de gastenlijst van de Berghain of Jimmy Woo komen te staan. Als Centurion kaarthouder is dat niet nodig. U krijgt toegang tot meer dan 1.000 exclusieve dinings en dancings. U belt of mailt even met de Conciërge Service. Wijnadvies en toegang tot de beste arrangementen zijn inbegrepen.

De meest gewilde plekken

Exclusieve Auto’s

Exclusieve auto's huren

Een auto huren is veel gedoe. Kilometers vanaf uw bestemming krijgt u een ongeïnteresseerde medewerker die eindeloze verkooptrucs over aanvullende autoverzekeringen voorkauwt. Met de Centurion Card zijn dit soort grappen gelukkig voorbij. Amex werkt nauw samen met Hertz en Avis. Ter plekke krijgt u auto upgrades. Het maakt niet uit waar u uw auto aflevert. Uw huurauto wordt kosteloos teruggereden. Daarnaast profiteren cardhouders van de ophaal- en afleverservice binnen een straal van 15 kilometer.

Alle voordelen op een rij

Onbeperkt geld uitgeven

Onbeperkt geld uitgeven

De meeste creditcards hebben een beperkt bestedingslimiet, maar dat geldt niet voor de Centurion Card. U kunt ongelimiteerd uitgeven. Het maakt u niet wat u koopt en waar u koopt. De duurste aankoop ooit schijnt een vliegtuig van van $30.000.000,- te zijn. Daarnaast is het mogelijk om na sluitingstijd bij o.a. Tiffany’s en Harrod’s privé te shoppen. Overigens is de Centurion officieel geen credit-, maar een charge card. Dit betekent dat alle uitgaven maandelijks moeten worden terugbetaald. Hoewel onbeperkt spenderen erg spannend lijkt, moeten grote uitgaven vooraf door Amex worden goedgekeurd op basis van een rekeningcontrole.

Meer voordelen
Voorbeeld uitnodiging

Klik op onderstaande button en bekijk hoe iemand zijn officiële uitnodiging openmaakt. U zult zien dat de verpakking in deze video weer anders is dan het hierboven getoonde ontwerp.