Duurzame creditcard

Een betere wereld

De Visa Greencard bestaat niet meer. En ook de duurzame spaarrekening Eneco Bronsparen is gestopt. Zijn duurzame financiële producten uit de mode of hebben mensen het geld er niet voor over? De vraag is: waarom zijn er maar drie creditcards die echt (kunnen of willen) bijdragen aan een betere wereld? En wat is er zo duurzaam aan?

Wij hebben de voor- en nadelen van de overgebleven duurzame creditcards op een rij gezet. Ook geven we tips om op een andere manier bij te kunnen dragen aan het behoud van onze planeet.

Dé duurzame creditcard!

Een plastic pasje om mee te kunnen lenen. Dat is op zichzelf niet duurzaam. Wat alle duurzame creditcards gemeen hebben, is dat een deel van uw uitgaven aan een duurzaam project wordt gedoneerd. U hoeft daarvoor niets meer te betalen. Hoe meer u met uw creditcard uitgeeft, hoe meer de creditcardmaatschappij doneert aan een duurzaam doel. Bij de American Express Green Card mag u zelf kiezen waaraan u doneert. Bij de ASN Bank Creditcard kunt u kiezen voor een thema waar uw hart naar uitgaat. De Panda Card steunt het Wereldnatuurfonds.

 

 

Duurzame voordelen

  • Bij de ASN Bank mag u zelf kiezen welk onderwerp u belangkrijk vindt om te steunen: Zorg & Welzijn, Eerlijke handel, Wapenindustrie, Energie of Kinderarbeid

  • Bij American Express spaart u punten die u kunt doneren aan Save the Children, Brooke Hospital, Orange Babies of ChildsLife

  • De World Panda Card draagt standaard een percentage af als donateur van het WNF