Gold creditcard

Uitleg

Een gold card is hetzelfde als een normale creditcard, maar heeft meer voordelen. U kunt grotere uitgaven doen en uw aankopen zijn langer verzekerd. Bijvoorbeeld: met de Mastercard Classic (basic) kunt u €2.500,- per maand uitgeven en met de Mastercard Gold is dat €5.000,-. Ook zijn uw aankopen 365 verzekerd tegen schade, diefstal en verlies. Met de Mastercard Classic bent u 180 dagen verzekerd.

Tussen de gold cards onderling zijn ook verschillen. Met een gold creditcard van American Express kunt u onbeperkt uitgeven. U moet uw uitgaven dan wel maandelijks volledig terugbetalen. Bij Mastercard en Visa geldt een maximum van €5.000,-, maar kunt u gespreid terugbetalen.

Verschil creditcard en gold card

Een gold card is duurder, uw aankopen zijn langer verzekerd, u kunt meer uitgeven en u heeft meer garanties. Verder is een gold creditcard precies hetzelfde als een standaard creditcard: u geeft geld uit en betaalt later terug!

Met een gold creditcard geniet u van meer service en voordeel. De services verschillen per aanbieder. Een ANWB Gold Card heeft bijvoorbeeld een verzekering bij schade van uw huurauto. De Amex gold card heeft een ongevallenverzekering wanneer u bijv. een ongeluk krijgt tijdens het skieën. Een Rabo creditcard is gratis bij een Rabo TotaalPakket en Rabo RiantPakket, maar biedt als creditcard weinig extra voordelen.

Gold creditcard

Voordelen

  • Hoger bestedingslimiet

  • Beter verzekerd tegen ongevallen

  • Betere service

Nadelen

  • Hogere kosten

  • Onbewust meer uitgeven dan nodig

  • Hoge rente bij gespreid aflossen

Opletten

Kijk goed wat u nodig heeft! Heeft u al een bankrekening? Misschien kan een gold creditcard van de ABN AMRO of Rabobank goed uit. U betaalt jaarlijks voor uw bankrekening en de gratis creditcard is misschien een goede aanvulling. Bent u lid van de ANWB of Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (Knac)? Dan kunt u een creditcard afsluiten als aanvulling op uw lidmaatschap.