Bij autohuur is het eigen risico tot €500,- schade gedekt
ING Platinumcard
8 votes, average: 4,50 out of 58 votes, average: 4,50 out of 58 votes, average: 4,50 out of 58 votes, average: 4,50 out of 58 votes, average: 4,50 out of 5 4,50 (8 beoordelingen)
€49,80 p.j.
Extra Platinumcard voor €30,- per jaar
Incl. Hertz Gold Plus Rewards lidmaatschap


€5.000,- bestedingslimiet
Aankopen 365 dagen verzekerd
Binnen 1-2 weken in huis

Minimum inkomen €650,- p.m.
BKR toets: Ja

Verkoop door ING Bank
Online Aanvragen
Bij autohuur is het eigen risico tot €500,- schade gedekt
creditcards van banken | e-mail deze pagina | stel een vraag | SlechtMatigGoedZeer goedUitstekend 4,50 (8 beoordelingen)
ING Platinumcard
€49,80 p.j.
Extra Platinumcard voor €30,- per jaar
Incl. Hertz Gold Plus Rewards lidmaatschap


€5.000,- bestedingslimiet
Aankopen 365 dagen verzekerd
Binnen 1-2 weken in huis

Minimum inkomen €650,- p.m.
BKR toets: Ja

Verkoop door ING Bank
Online Aanvragen

In het kort

De ING Platinumcard is de uitgebreide variant van de ING Mastercard. Er is standaard een uitgebreidere aankoopverzekering van 365 dagen inbegrepen. En wanneer je een auto huurt, is de schade tot €500,- verzekerd. Met de Platinumcard kun je meer uitgeven dan met de gewone ING Creditcard (tot max. €20.000,- per maand).

Voordelen

Aankopen 365 dagen verzekerd
Geld-Terug-Service
Geen eigen risico bij autohuur
Veilig bij fraude en diefstal
Alle voor- en nadelen
ING Logo

In het kort
De ING Platinumcard is de luxe versie van de ING Mastercard. Er is standaard een uitgebreidere aankoopverzekering van 365 dagen inbegrepen. En wanneer je een auto huurt, is de schade tot €500,- verzekerd. Met de Platinumcard kun je meer uitgeven dan met de gewone ING Creditcard (tot max. €20.000,- per maand).

Voordelen
365 dagen aankoopverzek.
Geld-Terug-Service
Geen eigen risico bij autohuur
Veilig bij fraude en diefstal
Alle voor- en nadelen
ING Logo

Voorwaarden

Voorwaarden checken

Heb je een betaalrekening bij ING, reis je veel en wil je veel financiële ruimte? Dan is de ING Platinumcard iets voor jou. Deze creditcard komt namelijk met verschillende aanvullende reisverzekeringen en voordelen bij het huren van auto’s. Het minimum bestedingslimiet van deze creditcard begint op €5.000 en kan, afhankelijk van je voorkeuren en inkomen, aangepast worden tot maximaal €20.000 per maand.

Net als bij de ING creditcard kan je zelf je bestedingsruimte kiezen in een veelvoud van €500. Bovendien is ook de Platinumcard aan te vragen als je een nettomaandinkomen van €650 op je ING betaalrekening ontvangt. Voor deze creditcard betaal je met een OranjePakket €48 per jaar, maar zit gratis inbegrepen bij een RoyaalPakket.

Als je deze creditcard aanvraagt zal ING Bank bij het BKR-register toetsen of je openstaande schulden hebt en kunnen ze je aanvraag weigeren. Hiermee willen ze voorkomen dat je in de financiële problemen komt.

Met deze ING Platinumcard betaal je veilig online of in winkels door de ING GeldTerugService en spaar je tegelijk voor mooie kortingen op bijvoorbeeld je volgende vakantie.

Voorwaarden checken
netto inkomen €650,- per maand
€7.800,- per jaar
leeftijd18 jaar
bkr-toetsingJa
identiteitgeldig identiteitsbewijs (NL) of vergunning voor onbepaalde tijd
af te sluitenbij een bankrekening
downloadenalgem. voorwaarden
Inkomen (netto)
€650,- per maand
€7.800,- per jaar
Leeftijd
18 jaar
BKR-toetsing
Ja
Identiteit
geldig identiteitsbewijs (NL) of
vergunning voor onbepaalde tijd
Af te sluiten
bij een bankrekening
Download
algemene voorwaarden
Autoverhuur verzekering
kortingNee
partnerkaart€30,- per jaar

Korting

Autoverhuur verzekering

De ING Platinumcard brengt bepaalde voordelen met zich mee. Zo kan je je aanmelden voor exclusieve extra’s bij bijvoorbeeld autoverhuur bedrijf Hertz. Ook spaar je voor extra korting op vliegtickets of Champions League tickets via het Priceless Specials programma van Mastercard.

Een tweede Platinum met dezelfde voorwaarden is beschikbaar voor de scherpe prijs van €30,- per jaar. Jullie delen dan het bestedingslimiet, maar zo spaar je wel sneller voor kortingen. De uitgaven zijn snel en overzichtelijk te vinden in de ING mobiel bankieren App.

Korting
Nee
Partnerkaart
€30,- per jaar

Gespreid aflossen

Normaal gesproken schrijft de ING de zesde dag van de volgende maand het volledige openstaande bedrag van je betaalrekening af. Dit doen ze ongeacht of er genoeg saldo op je rekening staat en zo loop je het risico om rood dat je rood komt te staan.

Als het een keer niet uitkomt om alles ineens terug te betalen, dan kun je kiezen om gespreid af te lossen. Hierbij betaal je maandelijks een vast bedrag aflossing en rente. De rente voor gespreid betalen over het openstaande bedrag van je Platinumcard bedraagt 13,9%. Als je gespreid terugbetaalt, betekent het wel dat je geregistreerd wordt bij het BKR en kan het moeilijker zijn om andere financiële producten aan te vragen.

gespreid betalen mogelijkJa
rentevrije periode 14 dagen
debetrente 13,9%
boeterente n.v.t. (wordt automatisch afgeschreven)
Gespreid betalen mogelijk
Ja
Rentevrije periode
14 dagen
Debetrente
13,9%
Boeterente
n.v.t. (wordt automatisch afgeschreven)
Contant betalen en pinnen
pinkosten2% met een min. van €4,50
opnamelimiet €1.000,-
wisselkoersopslag 2,00%

Pinnen en betalen

Contant betalen en pinnen

Een creditcard is niet alleen handig voor online aankopen, maar ook om in hotels of restaurants te betalen. Bij de creditcards van ING is je bestedingsruimte het maximale bedrag dat je per dag kunt opnemen of betalen. Dit is ten opzichte van andere creditcards een stuk hoger. In landen die de Euro als munt hebben, betaal je niks extra als je met je creditcard afrekent.

In niet-Eurolanden wordt een wisselkoersopslag in rekening gebracht van 1,75% per transactie. Dit geldt voor afrekenen in restaurants of winkels, maar ook ver geld “uit de muur trekken”. Hierbij komt ook nog eens een standaardbedrag van €4,50 per opname bij, maar door het hoge opnamelimiet hoeft dit geen probleem te zijn. Met het opnemen van geld bij pinautomaten betaal je overigens ook in het eurogebied €4,50 per keer.

Pinkosten
2% met een min. van €4,50
Opnamelimiet
€1.000,-
Wisselkoersopslag
2,00%

Verzekeringen

Verzekerd kopen

De ING Platinumcard komt qua inbegrepen verzekeringen in de buurt van een Mastercard Classic, maar heeft dan weer geen reisongevallenverzekering. Aan de andere kant zit er wel weer een hulpverleningsverzekering, die veel bruikbaarder is, in het Platinumcard verzekeringspakket. Dit betekent  dat je goed gedekt bent voor medische hulp in het buitenland als je op reis ziek wordt of een ongeluk krijgt.

Andere aanvullende reisverzekeringen die de ING aanbiedt als je deze creditcard hebt, zijn een bagage- en vluchtvertragingsverzekering. Het kan zijn dat je door vertraging van je bagage een nieuw setje kleding of tandenborstel hebt moeten kopen. Stuur dan het bonnetje ervan naar ING en zijn vergoeden het uitgegeven bedrag tot €150,-. Ook als je vlucht vertraging heeft of je niet meer mee kunt dankzij overboeking en je moet ergens onverhoopt overnachten, zal de ING tot maximaal €250,- vergoeden.

Evenals de reguliere ING creditcard heeft ook de Platinumcard een aflevergarantie onder de naam GeldTerugService. De aankoopverzekering van de ING Platinumcard is maar liefst 365 dagen geldig. Ook zit er geen eigen risico op fraude, verlies en diefstal en zal het volledige bedrag uitgekeerd worden.

Mocht je je creditcard kwijt raken, bel dan zo snel mogelijk de ING Alarmlijn om fraude te voorkomen. Deze helpdesk is 24/7 bereikbaar en zal je kaart blokkeren. Is er in de tussentijd toch een betaling gedaan met jouw creditcard? Geen paniek, ING zal dit bedrag terugstorten op je betaalrekening.

Verzekerd kopen
aankoopverzekering365 dagen
eigen risico €50,-
aflevergarantie
bagagevertraging
vluchtvertraging
hulpverlening
reisongevallen
annulering
voorwaarden
aankoopverzekering365 dagen
eigen risico €50,-
aflevergarantie
bagagevertraging
vluchtvertraging
hulpverlening
reisongevallen
annulering
voorwaarden

Opzeggen

Vakantie met alle gemak

De Platinumcard van ING is op elk gewenst moment en eenvoudig op te zeggen via MijnING. Ook kun je langskomen bij een ING kantoor bij jou in de buurt. Maak je gebruik van gespreid betalen? Dit loopt door totdat je het volledige bedrag hebt afgelost, ook nadat je creditcard is opgezegd.

Voorkom dat je zonder creditcard komt te zitten en vraag eerst een nieuwe aan voordat je je oude opzegt. Het is namelijk niet zeker dat je nieuwe aanvraag geaccepteerd wordt.

Vakantie met alle gemak
ING Logo
Online Aanvragen
Online Aanvragen