Over deze website

Dagelijks houden wij de creditcards van alle creditcardmaatschappijen bij die aan onze veiligheidsregels voldoen. Momenteel zijn er 72 creditcards en 17 prepaid creditcards. Deze (prepaid) creditcards zijn ingedeeld in 9 verschillende doelgroepen, zodat studenten, particulieren, bedrijven en non-profitorganisaties in één oogopslag inzicht krijgen in het complete Nederlandse aanbod.

Uw veiligheid

Hoe compleet is finler.nl? Antwoord: “Creditcards die aan onze veiligheidsregels voldoen worden allemaal vermeld”. Ons doel is dat u veilig kunt betalen en dat creditcardmaatschappijen transparant zijn over hun voorwaarden. Om te voorkomen dat alle aanbieders worden vermeld, hanteren wij een aantal regels.

  1. Alle creditcards zijn van Visa, Mastercard of American Express (alle aanbieders in Nederland)
  2. Alle creditcards zijn open over hun voorwaarden, randvoorwaarden, verzekeringen en (debet)rente
  3. Alle creditcards hebben een Nederlands kantoor en zijn op werkdagen in het Nederlands bereikbaar voor klanten.

Alle op deze website getoonde banken en spaarproducten vallen onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). Naast creditcards vergelijken wij ook betaalrekeningen en spaarrentes.

Onze eerlijkheid

Er zijn heel veel websites. En bijna alle websites willen geld verdienen. Manipulatie, en bij een klein aantal, ligt oneerlijke verkoop en fraude op de loer. Wat maakt dat deze website eerlijk is? Op een rij:

  1. Wij promoten geen specifieke creditcards. Onze overzichten worden op volgorde van jaarlijkse kaartbijdrage getoond.
  2. De creditcards die wij tonen zijn van organisaties die voldoen aan bovenstaande veiligheidsregels.
  3. Wij zijn 100% actueel. U kunt op de websites van de diverse creditcardmaatschappijen altijd controleren of onze informatie klopt.
  4. Wij bestaan sinds 2004, hebben meer dan 100.000 bezoekers per maand, staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 27372923, ons banknummer is NL03 INGB 0005479011 en u kunt ons bellen op 070-5690575. Koffie en ontvangst bij Finler Media op Prinses Margrietplantsoen 33, 2595 AM Den Haag.

Hoe wij geld verdienen

Onze informatie is gratis. Wij verdienen pas als u op een link klikt en een creditcard aanvraagt. Wanneer u in één van onze overzichten op de “verder”-knop klikt en een creditcard aanvraagt, dan krijgen wij een eenmalige vergoeding (courtage) van een bank. Soms krijgen we niets, soms € 35,- en soms € 60,- per aangevraagde en goedgekeurde credicard. De hoogte van de vergoeding heeft geen invloed op de volgorde van de getoonde rentes.

N.B.: Wanneer u zich inschrijft voor onze creditcard nieuwsbrief gaan wij 100% vertrouwelijk om met uw e-mailadres. Wij geven of verkopen uw e-mailadres nooit aan derden.

Wij geven geen advies

U bepaalt zelf of en welke creditcard u afsluit. Wij raden geen specifieke creditcard of prepaid cards aan. Dit doen wij bewust om iedere schijn van belangenverstrengeling te voorkomen. Ook tonen wij geen advertenties op finler.nl/creditcards om te voorkomen dat wij uw keuzegedrag (in)direct kunnen beïnvloeden.

Alle door ons gehanteerde regels voldoen aan de Wet op het financieel toezicht (Wtf).

Wij bemiddelen niet

Wij treden niet op als bemiddelaar en geven uw gegevens nooit door aan banken, financiële instellingen of financieel adviseurs. Wanneer u uw e-mailadres invult om onze creditcard nieuwsbrief te ontvangen, zijn uw gegevens gegarandeerd veilig. Voor de duidelijkheid: wij geven uw contactgegevens nooit door aan een aanbieder van of aan een bemiddelaar die financiële producten verstrekt. Wanneer u besluit om een specifieke creditcard aan te vragen, wordt u middels de “verder”-knop doorverwezen naar de website van de aanbieder en vult u uw gegevens in op de website van de creditcarduitgever zelf. Aanbieders verstrekken de door u ingevulde gegevens op hun beurt ook niet aan ons.

Open data

De meeste ondernemingen vinden informatie delen maar eng. Ze zijn bang om klanten te verliezen of hebben misschien wel iets te verbergen. Financiële instellingen en websites die financiële producten vergelijken stellen hun informatie dan ook niet graag ter beschikking aan derden. Wij geven graag het goede voorbeeld en daarom kunnen onze bezoekers onze overzichten kosteloos downloaden voor persoonlijk gebruik (in excel, csv of pdf-formaat). Zo kunt u bijv. zelf in excel aanvullende aantekeningen maken en uitprinten om mee te nemen naar een financieel adviseur. Daar is wat ons betreft niets engs aan.

Onze verantwoordelijkheid

Wij houden creditcards en voorwaarden bij. Deze informatie ontvangen wij dagelijks van de creditcarduitgevers. Wij controleren deze informatie voor we overgaan tot plaatsing. Wij voegen nieuwe creditcards toe, passen bedragen en voorwaarden aan op basis van de aangeleverde informatie en verbeteren onze website om u steeds beter van dienst te kunnen zijn.

Wat wij niet doen. U kunt bij ons geen creditcard afsluiten en ook beheren en verwerken wij geen creditcardbetalingen. Ten derde zijn wij afhankelijk van de organisaties die ons informatie over hun producten aanleveren. Is die informatie niet op tijd of niet juist, dan kunnen wij daar geen verantwoordelijkheid voor dragen.

Altijd kritisch

De consumentenbond adviseert niet alleen om kritisch te zijn tegenover financiële producten, maar ook ten opzichte van vergelijkingswebsites. Er zijn veel vergelijkingssites die alleen producten tonen waar zij geld aan kunnen verdienen. Vergelijk daarom ook altijd meerdere vergelijkingssites.