Snel een prepaid creditcard zonder BKR-registratie

Het werkt simpel: Je stort geld op je prepaid creditcard via je bank of iDeal. Daarna kun je er direct mee betalen. Je kunt nooit meer uitgeven dan het bedrag dat je er op hebt gezet. Verder werkt het precies hetzelfde als een gewone creditcard. Het voordeel is dat je geen schulden maakt en je overal ter wereld en online kunt afrekenen.

Snel een prepaid creditcard zonder BKR-registratie

Het werkt simpel: Je stort geld op je prepaid creditcard via je bank of iDeal. Daarna kun je er direct mee betalen. Je kunt nooit meer uitgeven dan het bedrag dat je er op hebt gezet. Verder werkt het precies hetzelfde als een gewone creditcard. Het voordeel is dat je geen schulden maakt en je overal ter wereld en online kunt afrekenen.

Wat is een creditcard
Wat kost een creditcard
e-mail deze pagina | stel een vraag | SlechtMatigGoedZeer goedUitstekend 4,72 (29 beoordelingen)

Een prepaid creditcard is populair onder Nederlanders – en terecht. Het combineert namelijk de voordelen van een traditionele creditcard en is voor iedereen verkrijgbaar. Er zijn geen inkomenseisen en je wordt niet bij BKR getoetst of geregistreerd. Hij wordt vaak gebruikt door mensen die liever niet rood willen staan of maar tijdelijk een creditcard nodig hebben.

Met spoed één nodig? Neem dan een Viabuy Prepaid Mastercard (2 dagen). Of bestel een N26 Mastercard waar je voor €25,- kunt kiezen voor UPS Express delivery in 2 werkdagen (normaal 2 weken).

Online Prepaid Betalen

Mogelijkheden

Het woord ‘credit’ klinkt alsof je een lening (krediet) afsluit, maar dat is niet zo. Een prepaid creditcard is geen creditcard, maar een debitcard. Je stort een bedrag, zodat er saldo op je kaart staat. Als het geld op is, moet je opnieuw opwaarderen. Je betaalt dus vooraf en niet achteraf, zoals bij een creditcard wel het geval is. Je saldo kan niet negatief zijn en rood staan is onmogelijk.

Een creditcard werkt hetzelfde als een prepaid creditcard. Je krijgt een plastic pasje met een creditcardnummer, zodat je af kunt rekenen in winkels, horeca en het internet. In Nederland kun je kiezen tussen Mastercard en Visa. Beiden hebben een wereldwijd betaalnetwerk en bieden dezelfde service en zekerheid.

Prepaid kost relatief gezien meer dan een traditionele creditcard. Vaak zoeken mensen naar een gratis oplossing. Helaas zijn ze zelden gratis of alleen in combinatie met een rekening bij een bank. Een bank brengt dan alsnog een vergoeding per transactie in rekening. Op basis van onze berekeningen kun je uitgaan van een jaarlijks bedrag van tussen de 20 en 25 euro. Deze kosten maak je dus ook als je hem niet gebruikt. Daarnaast moet je altijd rekening houden met wisselkoersopslag wanneer je in het buitenland betaalt.

Kan ik aanvragen?

Dat kan altijd als je 18 jaar of ouder bent. Er wordt niet naar je inkomen gevraagd en er wordt niet gecontroleerd of je schulden hebt. Een prepaid creditcard is geschikt voor studenten, mensen die geen creditcard kunnen krijgen of geen krediet willen.

Een prepaid creditcard is ook geschikt voor de echte ´boekhouder´ die niet te veel willen betalen, maar wel op vakantie gaat naar Brazilië of Zimbabwe. In Afrika en Zuid-Amerika kun je meestal alleen in contanten of met een creditcard betalen. Wil je geen contant geld op zak, omdat je geshoplift kunt worden? Bestel dan een prepaid creditcard.

Prepaid creditcard mogelijkheden

Geschikt voor…

 • Mensen met een negatieve BKR-registratie

 • Tijdelijk en vast dienstverband

 • Starters & zzp’ers

 • Studenten & stagiairs

 • Werklozen en bijstandsgerechtigden

 • Midden- en kleinbedrijf

 • Corporate ondernemingen

Waarom een prepaid creditcard?

Je kunt kiezen tussen een normale en een prepaid creditcard. Maar waarom zou je voor prepaid kiezen? Er zijn vijf redenen:

 • Je inkomen is te laag of onregelmatig
 • Je hebt openstaande schulden
 • Je wilt een tijdelijke creditcard (bijv. vakantie)
 • Je wilt niet achteraf betalen of schulden
 • Je hebt snel een creditcard nodig

Sommige mensen verdienen te weinig voor een gewone creditcard en andere mensen hebben voldoende inkomen, maar willen geen schulden maken. De eerste en belangrijkste reden is dat je een minimum salaris moet hebben om een creditcard te krijgen. Met een prepaid creditcard is dat niet nodig. Het maakt niet uit wat je verdient. Je aanvraag wordt altijd goedgekeurd.

Als je achteraf betaalt of in maandelijkse termijnen aflost zijn schulden uit den boze. Banken en andere leningverstrekkers zijn namelijk altijd bang dat je aan het einde van de maand niet kunt terugbetalen. In dat geval ben je aangewezen op een prepaid creditcard zonder BKR-toets. Het maakt niet uit of je onbetaalde rekeningen hebt of hoeveel je leent. Met een prepaid creditcard betaal je altijd voouit, zodat een kredietcheck niet nodig is.

Wat kost een prepaid creditcard?

Dat hangt af van wat je wilt. Meestal betaal je een vast bedrag per jaar. Soms ook niet, maar dan betaal je andere kosten, zoals voor het opladen of per transactie. Sommige aanbieders brengen kosten in rekening als je je prepaid creditcard langer dan een jaar niet gebruikt. Deze verborgen kosten lijken bijna op een hypotheek. Je moet je rekenmachine bij de hand houden om de beste keuze te maken. Lastig, want je kunt een rekening krijgen voor de:

 • eenmalige aanschaf
 • opladen (per keer)
 • niet gebruik (langer dan een jaar)
 • terugstorten naar je bankrekeing
 • pinnen

Gelukkig gaat het nooit om grote bedragen. Je kunt het beste een Mastercard Prepaid of Visa Prepaid aanvragen als je geen zin hebt om te rekenen. Je betaal alleen €17,50 per jaar hoeft geen extra kosten te maken voor inactiviteit of terugstorten.

Hoe werkt het?

Het werkt hetzelfde als een mobiele telefoon met prepaid simkaart. Je kiest bewust om geen abonnement te nemen, maar om zelf iedere keer je beltegoed op te waarderen. Het voordeel is dat je niet vastzit aan een abonnement en meer controle hebt over wat je uitgeeft. Het nadeel is dat je niet onbeperkt kunt bellen en je telefoongesprek wordt afgebroken als het tegoed op is.

Zo werkt het ook een met prepaid creditcard. Als je hem nodig hebt, waardeer je je tegoed op en kun je ermee betalen. Opwaarderen doe je door geld over te maken met je online bankieren app of door geld over te maken met iDeal. Het is uit met de pret als je geld op is en weer opnieuw je saldo moet opwaarderen.