Creditcard zonder bankrekening

De meeste Nederlandse banken bieden hun eigen creditcards aan. Die krijg je alleen als je ook een bankrekening bij diezelfde bank hebt. Daarnaast is het altijd verplicht om je creditcarduitgaven met deze bankrekening terug te betalen. Je kaart aan een andere bankrekening koppelen is niet mogelijk.

Een creditcard zonder bankrekening geeft meer flexibiliteit. Dit worden bankonafhankelijke creditcards genoemd. Voor frequente reizigers biedt American Express de Flying Blue Cards waarmee  je Miles spaart. Visa geeft de mogelijkheid om met de Panda Card automatisch het WNF te steunen. En ben je op zoek naar een creditcard met een uniek tintje? Dan is de Holland Visa Card wellicht iets voor jou.

Tot slot heb je met een bankloze creditcard de ruimte om voor een uitgebreide aankoopverzekering of reisverzekering te kiezen. Een creditcard van een bank heeft niet de mogelijkheid vaak niet. Kortom: reden genoeg om voor een onafhankelijke creditcard te kiezen. Maar als je de voorkeur geeft om al je financiën bij één instelling onder te brengen, bekijk dan alle creditcards met bankrekening. Voordeel hiervan is dat die vaak gratis of tegen gereduceerd tarief bij een betaalpakket wordt aangeboden.