Verzekeren

Autoverzekering

Autoverzekering

In dit artikel wordt uitgelegd wat een autoverzekering is en waar u op moet letten als er één wilt afsluiten. Ook wordt het verschil tussen de aansprakelijkheidsdekking, WA met beperkte casco en de WA met volledige casco uitgelegd.

Kosten autoverzekering

De kosten van een autoverzekering zijn niet voor iedereen gelijk. Het hangt niet alleen van de verzekeraar, maar ook van een aantal andere factoren af. Een belangrijke factor is de leeftijd van de verzekeringsnemer. Uit de praktijk blijkt dat jonge mensen vaker ongelukken maken. Dit kan zowel door ‘wilde haren’ als door minder rijervaring komen. De verzekeraar kijkt daarom zowel naar de leeftijd als naar het aantal jaren dat iemand zijn rijbewijs heeft.  Jonge mensen betalen in de regel daarom een hogere premie.

author-avatar

Over Scholto Bos

Scholto is financieel expert en oprichter van Finler Media. Hij werkte 9 jaar bij de directie van financieel-economische zaken van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK). Daarvoor was hij consultant bij onderzoeks- en adviesbureau Zenc in Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *