Economie

Concrete markt

Concrete markt

Een geografisch bepaalde plaats waar vragers en aanbieders elkaar treffen om op vaste tijden handel met elkaar te drijven of zich op de markt te oriënteren. Een voorbeeld is een vlooienmarkt, veemarkt, horlogebeurs etc.

author-avatar

Over Scholto Bos

Scholto is financieel expert en oprichter van Finler Media. Hij werkte 9 jaar bij de directie van financieel-economische zaken van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK). Daarvoor was hij consultant bij onderzoeks- en adviesbureau Zenc in Den Haag.

Gerelateerde artikelen

3 thoughts on “Concrete markt

 1. anoniem schreef:

  ik heb een vraag voor mijn economie op school als je hoort of leest dat bijv. de marktprijs van olie opnieuw is gedaal is dat een voorbeeld van een concrete of abstracte markt

 2. Henk schreef:

  Dus een website telt niet als een conrete markt?

  1. Scholto Bos schreef:

   Beste Henk, als je het bijvoorbeeld over markplaats.nl of eBay hebt, dan klopt het inderdaad dat dit geen concrete markten zijn. Vragers en aanbieders komen namelijk niet op een vastgesteld moment bij elkaar op een fysieke plek (een plek waar je elkaar echt aan kunt raken), zoals de wekelijkse kaasmarkt in Alkmaar. Dus als een website online kaas verkoopt is het ook geen concrete markt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *