Voor wie geen roze bril, maar helderheid over financiën wil.
Nationale Hypotheekgarantie (NHG)
  • Nationale hypotheekgarantie (NHG)

Nationale Hypotheekgarantie (NHG)

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een waarborgfonds dat borg staat als een hypotheekgever (degene die het onroerend goed heeft gekocht) de rente en aflossing van een hypothecaire lening niet meer betaalt. Deze Garantie kan worden afgesloten bij het kopen of verbouwen van een onroerend goed. Hiermee staat het waarborgfonds garant voor de terugbetaling van het hypotheek(bedrag) aan de hypotheeknemer (geldverstrekker).

Wanneer de garantie door de NHG wordt afgegeven scheelt dit in het rentepercentage en de hoogte van het hypotheekbedrag. Voor het verkrijgen van de garantie is een koopsomgrens vastgesteld. Dit betekent dat boven een bepaalde koopsom geen garantie kan worden afgegeven door de NHG. Zie voor meer informatie de website van de Nationale Hypotheek Garantie.

Hieronder staat een aantal korte filmpjes waarin de betekenis en werking van de Nationale Hypotheekgarantie wordt uitgelegd.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik accepteer

Advertentie

Over de auteur:

Scholto Bos
Scholto was docent economie en M&O op een middelbare school en werkte als consultant bij onderzoeks- en adviesbureau Zenc. Vervolgens was hij 9 jaar werkzaam bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Sinds 2015 is hij oprichter & uitgever bij Finler Media.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Akkoord