Voor wie geen roze bril, maar helderheid over financiën wil.
New York Stock Exchange (NYSE)
  • New York Stock Exchange NYSE

New York Stock Exchange (NYSE)

De New York Stock Exhange is de meest toonaangevende effectenbeurs van de wereld, beter bekend onder de naam Wall Street of ‘the big board’. Op de NYSE is sprake van een concrete markt. Er is dus altijd direct contact tussen vrager en aanbieder op dezelfde fysieke locatie (Wall Street). Beursleden die namens hun klanten een bepaald aandeel willen kopen of verkopen gaan naar de betreffende plek (podium) van het aandelenfonds, waar een NYSE-medewerker zorgdraagt voor de transacties.

De NYSE wordt geleid door de organisatie New York Stock Exchange Inc., dat geen winstoormerk heeft. Het hoofdkantoor van NYSE is gevestigd op Broadway. Op de website van NYSE Euronext vind je meer informatie.

Let op: De NYSE dient niet te worden verward met de NASDAQ. Op de NASDAQ is geen sprake van directe handel, maar van een elektronische markt.

Advertentie

2018-05-21T15:21:21+00:00Categorie: Beleggen|Tags: , |

Over de auteur:

Scholto Bos
Scholto was docent economie en M&O op een middelbare school en werkte als consultant bij onderzoeks- en adviesbureau Zenc. Vervolgens was hij 9 jaar werkzaam bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Sinds 2015 is hij oprichter & uitgever bij Finler Media.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Akkoord