Op een prepaid creditcard moet je geld storten voor je hem kunt gebruiken. Meestal wordt een klein bedrag in rekening gebracht. Dat heten oplaadkosten. Wat betekent het en hoeveel moet je betalen om op te waarderen?

Definitie

Een creditcardverstrekker brengt oplaadkosten in rekening als iemand geld van een bankrekening naar een prepaid creditcard overmaakt. Dit is een vast bedrag of percentage per overboeking.

Uitleg

Er kan op drie manieren geld worden gestort: een bankoverschrijving, iDeal of creditcard. Soms is het mogelijk om telefonisch of met een voucher op te waarderen. Niet alle verstrekkers bieden alle opties aan. Geld overmaken vanaf een bankrekening kan altijd. Vaak is het gratis, zoals bij een [eafl id=”19491" name=”Mastercard Prepaid” text=”Mastercard Prepaid”]. Maar een [e[eafl id=”19502" name=”MyCard2Go” text=”Mycard2Go”]ost bijvoorbeeld €1 per keer.

Opwaarderen met iDeal kost altijd geld. Bij [eaf[eafl id=”19500" name=”Viabuy Prepaid MasterCard” text=”Viabuy”]aal je 1,75% en bij [eafl [eafl id=”19496" name=”Money2Go” text=”Money2go”] toeslag 2% per keer. Eigenlijk is het altijd voordeliger om een bankoverschrijving te doen. Nadeel hiervan is dat het een tijdje kan duren voordat de transactie is verwerkt. Bij een [eafl id[eafl id=”19369" name=”Cash Passport Prepaid MasterCard” text=”GWK Prepaid Card”]et gemiddeld 5 dagen. Direct opwaarderen bij een GWK-vestiging kan ook. De oplaadkosten verschillen per kantoor.

Online aanvragen op finler.nl. Alle prepaid creditcards zonder oplaadkosten.

Tot slot kunnen kan ook met een (gewone) creditcard worden opgeladen. Waarom iemand dat wil is mij een raadsel, maar het is mogelijk. De kosten zijn hoog. Bij de Net+ Prepaid Mastercard loopt dit op tot 4,95% per keer. Voor iedere €100,- betaal je dan €4,95.

Zijn oplaadkosten belangrijk?

Dat is afhankelijk van je voorkeuren. Hoe vaak ga je gebruik maken van je kaart? Hoe hoog zijn de vaste kosten (jaarlijkse kaartbijdrage) en op welke manier wil je opwaarderen (bankrekening, iDeal, op locatie)?

  1. Als je je prepaid kaart veel gebruikt, moet je vaak opladen. Sommige verstrekkers rekenen oplaadkosten en lage of geen jaarkosten. Het kan ook andersom: een vast bedrag per jaar, maar geen kosten om op te waarderen.
  2. Betaal je graag met iDeal? Maak je over? Of boek je liever telefonisch. Voor iedere kaart gelden andere kosten.
  3. Ligt je prepaid card na afloop van een vakantie langer dan een jaar “werkeloos” in de kast? Houd dan rekening met eventuele inactiviteitskosten.

Alle prepaid creditcards doen hetzelfde, maar verdienen op een andere manier hun geld. Soms met een vast jaarbedrag of met kosten per gebruik. Daarom is de beste en voordeligste kaart afhankelijk van jouw eigen situatie. Vergelijk alle prepaid creditcards en kies wat het beste jou past.

Advertentie