Aandeelhoudersovereenkomst

(1 review)

27,50

De eerste optie is een Aandeelhoudersovereenkomst tussen twee aandeelhouders die in dezelfde bv samenwerken. Bij wijzigingen in één van de holdings, wordt afgesproken dat de aandelen in de dochter worden aangeboden aan de andere partij. Dit heet aanbiedingsplicht.

De tweede optie is dat twee personen willen samenwerken via hun persoonlijke bv’s. De reden voor hun gezamenlijke deelname ligt in de persoonlijke sfeer. Dat persoonlijke karakter willen ze vastleggen. Dit heet een Aandeelhoudersovereenkomst tussen personal holdings.

Omschrijving

Een Aandeelhoudersovereenkomst tussen verschillende aandeelhouders in een bv die ook samenwerken in de bv. In de overeenkomst worden afspraken gemaakt voor overdracht of overgang van aandelen en in geval van toetreding dan wel uittreding c.q. overlijden van aandeelhouders. Ook staan er bepalingen over intentie tot overleg na bepaald tijd om de aandelen te verkopen. Er is een koppeling dividend aan solvabiliteitseis.

Het model met aanbiedingsplicht bevat bepalingen over:

  • Verplichte aanbieding aandelen;
  • Dividendbeleid.

De aandelen in een bv worden gehouden door twee persoonlijke bv’s (personal holdings). Formeel is in deze samenwerking geen persoonlijk element. Partijen willen dit echter wel waarborgen. Dat doen zij door deze Aandeelhoudersovereenkomst. Ook bakenen zij hun werkterrein onderling af. De aandelen in de gezamenlijke bv mogen niet verkocht worden zonder voorafgaande toestemming.

Het model tussen holdings bevat bepalingen over:

  • Persoonlijke betrokkenheid bij bv;
  • Concurrentiebeding met vennootschap;
  • Geen afstand stemrecht.

Specificaties

Naam

Aandeelhoudersovereenkomst.docx

Soort

Word-bestand

Type

Overeenkomst

Thema

Organisatie

Onderwerp

Aandelen

Aantal

4 pagina's

Reviews

1 review voor Aandeelhoudersovereenkomst

  1. Boy Hoeve

    Juridisch goed fundament en in duidelijke taal geschreven. Ik vind het fijn dat ik dit document, zonder dat ik al mijn persoonlijke en bedrijfsgegevens hoef in te vullen, kon downloaden.

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...