Advertentieovereenkomst

(1 review)

17,50

Deze advertentieovereenkomst is geschikt voor elke vorm van adverteren. Denk aan de plaatsing van een reclamebanner op een website of aan een advertentieruimte in een krant, tijdschrift of clubblad. Je hoeft dit model maar één keer aan te schaffen en mag het vrij gebruiken voor alle klanten en campagnes binnen je eigen organisatie.

Omschrijving

Een advertentieovereenkomst, ook wel advertentiecontract, is een afspraak tussen een adverteerder en de aanbieder van een advertentieruimte. Dit kan offline en online zijn. Bij offline kun je aan een krant, tijdschrift of andere periodieke uitgave denken, zoals een stichtings- of verenigingsblad. Bij online kun je denken aan een bannerruimte of advertorial op een website of in een app. Je kunt dit modelcontract ook gebruiken voor een podcast of vlog met daarin betaalde promotie.

De prijsafspraken vul je zelf in. Ook moet je zelf invullen hoe bestanden aangeleverd moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan papierformaten, IAB-formaten (bekijk pdf) of extensies van aan te leveren foto’s, audio of videomateriaal.

Deze Voorbeeld Advertentieovereenkomst bevat afspraken over:

 • regels omtrent de advertentie;
 • prijs;
 • aanbetaling;
 • afrekening;
 • plaatsing;
 • overmacht;
 • annulering;
 • aansprakelijkheid.

Betalingen zijn opgedeeld in een aanbetaling (vooraf) en een eindafrekening. Advertentiemateriaal kan onder voorwaarden worden geweigerd. Zo mag het niet aanstootgevend, beledigend of misleidend zijn. Ook mag er geen inbreuk worden gemaakt op auteurs- en merkrechten.

N.B.: dit model kan ook door gezelschapsverenigingen worden gebruikt, maar vaak is een sponsorovereenkomst dan meer geschikt.

Je maakt afspraken over de kosten, looptijd en regels waaraan de reclame-uiting moet voldoen. Ook leg je afspraken vast over zaken als overmacht en eventuele mogelijkheid tot weigeren. Dit contract is actueel en door een ervaren jurist opgesteld. Na ondertekening door beide partijen is sprake van een rechtsgeldige overeenkomst.

Specificaties

Documentnaam

Advertentieovereenkomst.docx

Doelgroep

Zakelijk

Thema

Inkoop & Voorraad

Soort

Word-bestand

Type

Overeenkomst

Aantal

4 pagina's

Reviews

1 review voor Advertentieovereenkomst

 1. dan-toch

  Gewoon direct het contract in je e-mail. Verder geen opmerkingen.

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...