Akte van Overdracht Intellectuele Eigendomsrechten

27,50

Dit uitgewerkte voorbeeld van een Akte van Overdracht Intellectuele Eigendomsrechten (ook wel IE-rechten) is door een ervaren jurist geschreven en bedoeld om het auteursrecht op een werk aan iemand anders over te dragen. Dit kan over allerlei soorten creaties gaan. Denk bv. aan een kunstwerk, productontwerp, kledingontwerp, filmscript, muziekstuk, foto of boek.

Omschrijving

Een overdracht auteursrecht moet schriftelijk worden vastgelegd. Met deze Akte van Overdracht Intellectuele Eigendomsrechten heb je een uitgewerkt voorbeeld in handen. Je vult zelf de naam en omschrijving van het auteursrechtelijk werk in. Ook vul je in of er een vergoeding wordt betaald. Op iedere tekst, beeld of ander oorspronkelijk creatief werk berust automatisch auteursrecht. Daar hoef je dus geen certificaat voor te hebben of een inschrijving bij een register te doen. Jij als maker / eigenaar bepaalt zelf welke afspraken je met de koper maakt over de voorwaarden en moment van overdracht.

In de overeenkomst staat ook een bepaling waarmee jij als maker / eigenaar afziet van je persoonlijkheidsrechten. Dat betekent dat je afziet van het recht op naamsvermelding en je niet tegen wijziging kan verzetten. Als je dat niet wilt, kun je deze passage schrappen.

Deze Akte van Overdracht bevat bepalingen over:

  • Omschrijving;
  • Vrijwaring;
  • Persoonlijkheidsrechten;
  • Optreden tegen inbreuk auteursrecht;
  • Licentierecht en kettingbeding.

Let op: we hebben een aparte overeenkomst voor de overdracht van het intellectuele eigendom van software.

In deze akte kun je een verkoopprijs afspreken, maar dat is niet verplicht. Je kunt jouw intellectuele eigendom dus ook zonder vergoeding aan een stichting of familie overdragen. Hoe dan ook, voor een overdracht auteursrecht is een schriftelijke overeenkomst wettelijk vereist.

Specificaties

Naam

Akte van Overdracht Intellectuele Eigendomsrechten.docx

Thema

Intellectuele rechten

Soort

Word-bestand

Type

Akte van Overdracht

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Onderwerp

Overname

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Akte van Overdracht Intellectuele Eigendomsrechten” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...