Akte van Verpanding

(1 review)

17,50

Een akte van verpanding is een overeenkomst waarmee je iets in onderpand geeft of neemt. Dit kunnen goederen zijn, zoals voorraden of een bedrijfsuitrusting, maar ook vorderingen of spaartegoeden.

Je kunt kiezen uit 8 aktes. N.B.: je hebt ook de algemene voorwaarden nodig die je apart bij ons kunt bestellen.

Omschrijving

De pandgever verplicht zich tegenover de pandnemer zijn goederen of andere zaken te verpanden. Een akte van verpanding is tot zekerheid van de kredietverstrekker. Als de kredietnemer in verzuim is, zal tot verkoop worden overgegaan. Naast een akte is er dus ook altijd een onderliggende lening. Een akte van verpanding moet je laten registreren. Dat kan bij een notaris (notariële akte) of bij de Belastingdienst (onderhandse akte).

Dit model bevat bepalingen over:

  • Bevoegdheden;
  • Verkoop en vervanging;
  • Registratie van de akte;
  • Lijst van goederen.

Je stelt zelf een lijst van zaken op die in pand worden gegeven. Die voeg je als bijlage toe, zodat er geen onduidelijkheden kunnen ontstaan. De zaken blijven wel gewoon in gebruik bij de pandgever. Ze worden dus niet ergens opgeslagen. In juridische termen is er dan sprake van een bezitloos of stil pandrecht en niet van een vuistpand.

In al onze aktes wordt er naar de algemene voorwaarden van verpanding verwezen. Als je die (nog) niet hebt, kun je die ook bij ons bestellen.

Specificaties

Naam

Akte van Verpanding.docx

Onderwerp

Zekerheid

Soort

Word-bestand

Type

Overeenkomst

Aantal

3 pagina's

Thema

Financiën

Reviews

1 review voor Akte van Verpanding

  1. Roelof Kanis

    Prima en betaalbare akte.

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...