Algemene Voorwaarden Verpanding

(1 review)

27,50

In al onze pandaktes (die je hier kunt vinden) wordt er naar deze Algemene Voorwaarden van Verpanding verwezen. Voor een geldige overeenkomst heb je dus altijd twee documenten nodig: deze voorwaarden + één van de aktes uit ons bestand.

Dit gedegen document bevat 7 pagina’s waarin algemene bepalingen staan opgenomen over o.a. de vestiging van het pandrecht, mogelijkheid tot herverpanding, taxatie en opeisbaarheid. Je hoeft dit model maar één keer aan te schaffen en kunt het van toepassing verklaren op een onbeperkt aantal aktes.

Omschrijving

Algemene Voorwaarden van Verpanding die ten grondslag liggen aan de pandaktes. Deze bepalen de wijze waarop het pandrecht is ingekleed.

Deze algemene voorwaarden bevat bepalingen over:

  • Reikwijdte pandrecht;
  • Wijze van controle op goederen en gebouwen;
  • Afgifte van verpande goederen;
  • Kosten verpanding;
  • Schade;
  • Kosten.

Verpanding is een vorm van zekerheid. De kredietverschaffer met pandrecht krijgt door verpanding voorrang boven de andere crediteuren. De pandhouder krijgt de goederen of rechten waarop hij het pandrecht bezit namelijk exclusief om zijn vordering te innen. Het pandrecht wordt ingeroepen als de geldlener niet langer kan aflossen. De Algemene Voorwaarden Verpanding zijn van toepassing verklaard in de losse aktes van verpanding.

Specificaties

Naam

Algemene Voorwaarden Verpanding.docx

Onderwerp

Zekerheid

Soort

Word-bestand

Type

Algemene Voorwaarden

Aantal

9 pagina's

Thema

Financiën

Reviews

1 review voor Algemene Voorwaarden Verpanding

  1. Allard G.

    Erg uitgebreid en goed model. Ik had zelf al een verpandingsakte, dus heb alleen deze algemene voorwaarden besteld. Direct na betaling gedownload en als bijlage toegevoegd.

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...