Arbeidsovereenkomst DGA

(1 review)

27,50

De Arbeidsovereenkomst DGA is vergelijkbaar met die waarbij de directeur niet dezelfde persoon is als de directeur-grootaandeelhouder, maar dit model is specifiek voor een statutair directeur die tevens aandeelhouder in de bv is. Je bent wettelijk verplicht (Artikel 2: 247 BW) een contract te sluiten.

In dit model zijn geen nodeloze verplichtingen opgenomen die de directeur aangaat tegenover de aandeelhouder. Het betreft hier immers een arbeidscontract met jezelf. Extra beloningen kun je op ieder moment aan jezelf toekennen en zijn dan ook niet in het model opgenomen.

Bijgewerkt voor wet- en regelgeving 2024.

Omschrijving

Formeel moet een directeur-grootaandeelhouder (DGA) een arbeidsovereenkomst sluiten met zijn bv. Dit voelt een soms wat vreemd, omdat de aandeelhouder dezelfde is als de directeur waarmee het contract wordt gesloten.

Voor de beloning verlangt de fiscus dat je een gebruikelijk loon hanteert, tenzij je daar een ontheffing voor hebt aangevraagd. Om die ontheffing aan te vragen dien je een apart verzoek in bij de Belastingdienst. De voorwaarden vind je op deze pagina.

Dit document bevat afspraken over:

  • Beloning;
  • Onkostenvergoedingen;
  • Verzekeringen;
  • Rechtskeuze.

In dit Model Arbeidsovereenkomst DGA staan twee verzekeringen. De eerste is een arbeidsongeschiktheidsverzekering en de tweede een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Als je die niet in het contract wilt opnemen, kun je deze passages schrappen.

Specificaties

Naam Arbeidsovereenkomst DGA met eigen BV.docx
Onderwerp Instroom
Soort Word-bestand
Type Overeenkomst
Aantal 4 pagina's
Thema Personeel

Reviews

1 review voor Arbeidsovereenkomst DGA

  1. Ton K.

    Snelle service. Direct downloaden na bestelling. Wat je zelf in moet vullen wordt netjes aangegeven. Ik heb nog een vraag per mail gesteld en die werd binnen 30 min. beantwoord!

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...