Contract Overname Eenmanszaak

(5 reviews)

27,50

De verkoop van een eenmanszaak wil je goed geregeld hebben. Het liefst zonder veel papierwerk. Toch wil je dat alles juridisch in orde is, zodat er geen misverstanden ontstaan. Met dit Contract Overname Eenmanszaak heb je een uitgewerkt voorbeeld in handen.

Dit model (word-document) is door een ervaren jurist opgesteld en in duidelijke taal geschreven. De overdracht van de bedrijfsvoorraad en domeinnaam staan ook in dit contract. Je downloadt een verkoopovereenkomst eenmanszaak voor een complete bedrijfsovername.

Bijgewerkt voor wet- en regelgeving 2024.

Omschrijving

Omschrijving

Verkoop van volle en vrije eigendom van een eenmanszaak inclusief lusten, lasten, inventaris, voorraad, personeel en goodwill. Na ondertekening van het Contract Overname Eenmanszaak staat vast dat alle na overdrachtsdatum verrichte handelingen voor rekening van de koper zijn. Over te dragen vorderingen worden medegedeeld aan de debiteuren.

Met dit overnamecontract verkoop je de bedrijfsnaam, merk- en handelsnaam, domeinnaam en goodwill. Ook lopende opdrachten, personeel, voorraden en inventaris worden overgenomen. Je downloadt een complete verkoopovereenkomst eenmanszaak voor een bedrijfsovername. Vul eenvoudig de persoonlijke en bedrijfsgegevens van de kopende en verkopende partij in.

Samenvatting

De verkoper blijft aansprakelijk voor de voor de datum van overdracht opeisbare schulden, aangegaan voor de datum van de overdracht. Verkoper vrijwaart koper voor deze schulden. Verder is in dit contract opgenomen de overname van:

 • Rechten en plichten uit huurcontract en indeplaatsstelling koper (bedrijfsruimte of pand);
 • Personeel onder voortzetting van de huidige arbeidsvoorwaarden.

Dit is allemaal niet nodig als er geen werknemers in dienst zijn of als er geen huurcontract is. In dit Voorbeeld Contract Overname Eenmanszaak staat duidelijk aangegeven welke paragrafen je direct kunt verwijderen. Let op: bij de verkoopprijs wordt geen btw in rekening gebracht. Bekijk de uitleg op de website van de KVK en toelichting op de website van de Belastingdienst.

Specificaties

Naam Koop- en verkoopovereenkomst eenmanszaak.docx
Onderwerp Overname
Soort Word-bestand
Type Overeenkomst
Gebruik Eenmanszaak
Aantal 4 pagina's
Thema Financiën

Reviews

5 reviews voor Contract Overname Eenmanszaak

 1. Joop van de Wiel

  redelijk snel een contract kunnen maken.

 2. Lonneke S.

  Super handig. Hier en daar wat aangepast maar prima bruikbaar geweest bij de verkoop van mijn onderneming.

 3. Anne74

  Ik had twee vragen geappt en werd meteen teruggebeld. Deskundig te woord gestaan. Hier kunnen andere websites nog wat van leren.

 4. Mark van der Heijden

  Overzichtelijke verkoopovereenkomst. Eenvoudig te bewerken in Word. Wat je zelf in moet vullen wordt duidelijk aangegeven.

 5. K. Willems

  Vandaag met de helpdesk gebeld die mij heeft geholpen bij het downloaden. Ik zag wat over het hoofd, maar werd vriendelijk en met alle geduld te woord gestaan.

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...