Converteerbare Leningsovereenkomst

27,50

Aandeelhouders en kredietverstrekkers kunnen onder verschillende voorwaarden een lening aan een bv verstrekken. Je kunt bijv. de mogelijkheid van conversie opnemen. Dat betekent dat de schuld kan worden omgezet in aandelen. In deze modelovereenkomst leg je die afspraken vast.

Omschrijving

Een converteerbare leningsovereenkomst opstellen doe je zonder notaris. Op het moment dat de aandelenconversie wordt aangesproken heb je wel naar een notariële akte nodig. Een overdracht van aandelen moet namelijk wel notarieel worden vastgelegd.

Download deze gedegen template als je een converteerbare lening aan een bv wilt verstrekken. De leningsovereenkomst is naast converteerbaar ook achtergesteld. Dat betekent dat bij faillissement eerst alle andere schuldeisers worden betaald. Als je dat niet wilt, kun je deze tekst (art. 2) ook verwijderen. Voor een converteerbare leningsovereenkomst hoef je niet naar de notaris. Pas als je de lening wilt omzetten in aandelen, heb je een Akte van Levering Aandelen nodig.

Dit contract bevat afspraken over:

  • Rente en aflossing;
  • Looptijd;
  • Opeisbaarheid;
  • Omzetten in aandelen;
  • Kettingbeding.

Als voorbeeld is de koers waartegen conversie plaatsvindt gelijkgesteld aan vijfmaal de gemiddelde netto jaarwinst na vennootschapsbelasting over de laatste drie boekjaren. Je kunt deze berekening natuurlijk ook aanpassen. Het hangt van het soort bedrijf en risico af wat je afspreekt.

Naast deze converteerbare leningsovereenkomst hebben wij ook een modelcontract voor een achtergestelde lening en een leningsovereenkomst met garantsteller. Onze modellen zijn door een ervaren jurist opgesteld en worden continue up-to-date gehouden.

Specificaties

Naam

Converteerbare Leningsovereenkomst.docx

Soort

Word-bestand

Type

Overeenkomst

Gebruik

Besloten vennootschap

Aantal

4 pagina's

Thema

Financiën

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Converteerbare Leningsovereenkomst” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...