Directiereglement

(2 reviews)

27,50

Een directiereglement (ook wel directiestatuut) regelt de verhouding tussen de directeur en de aandeelhouder(s) van een besloten vennootschap. Dit is een aanvulling op de statuten. Voordeel van deze aanvulling is dat die flexibeler is. Om statuten te wijzigen moet je naar de notaris. Dit modelreglement kun je zelf aanpassen.

De directie stelt een directiereglement op en legt dit ter goedkeuring voor aan het besluitvormend orgaan van de bv. Dat is meestal de algemene aandeelhoudersvergadering. In dit model vind je een opsomming van mogelijke besluiten. Na goedkeuring kan de directie zelfstandiger opereren zonder telkens de AVA te hoeven raadplegen. Download dit voorbeeld dat door een ervaren jurist is opgesteld.

Bijgewerkt voor wet- en regelgeving 2024.

Omschrijving

Twee bv’s zijn samen eigenaar van een derde bv. Een van beiden neemt het management op zich. Deze modelregeling regelt de bevoegdheden die het management straks zal hebben. Zo is een aantal besluiten voorbehouden aan de aandeelhouders.

Dit is van belang omdat de BV die het dagelijkse management voert in theorie de andere BV, die slechts passief aandeelhouder is, zou kunnen benadelen. Bijvoorbeeld door het aangaan van verplichtingen, zoals de aanschaf van onroerend goed of toezeggingen aan het personeel. Dit directiereglement zorgt ervoor dat de aandeelhouders zich hier eerst over moeten uitspreken. Je noemt een dergelijk document ook wel een directiestatuut.

Bevat bepalingen over:

 • doel van de regeling;
 • maandelijks overleg;
 • beslissingen die zijn voorbehouden aan de aandeelhouders;
 • vervanging bij ziekte en dergelijke;
 • mogelijkheden van aanpassing.

Naast deze regeling, die de verhouding tussen de aandeelhouders regelt, moet ook een managementovereenkomst worden gesloten. Hierin worden afspraken gemaakt tussen moeder- en dochteronderneming(en).

Specificaties

Naam Directiereglement.docx
Onderwerp Besluitvorming
Soort Word-bestand
Type Reglement
Aantal 3 pagina's
Thema Management

Reviews

2 reviews voor Directiereglement

 1. Rob I.

  Prima overeenkomst, heldere tekst, lijkt me helemaal compleet. Kan ik zeker verder mee. Aanrader

 2. Dandie

  Gewoon zoals ik had verwacht. Volgens mij juridisch compleet, maar je bent zelf ook nog wel tijd kwijt om het in te vullen. Dat kan ook niet anders met een do-it-yourself dienst.

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...