Gebruikersovereenkomst Kantoorruimte

(3 reviews)

27,50

Wil je een werkplek of kantoor delen? Een tijdelijke huurovereenkomst is niet nodig. Dit kun je ook met een Gebruiksovereenkomst Ruimte regelen. Het verschil is dat je geen verhuurder bent, maar om een onkostenvergoeding voor het gebruik van een toilet, koffie, schoonmaak en wifi vraagt.

Met deze Gebruiksovereenkomst Deel Kantoorruimte sluit je geen huurcontract, maar deel je een plek. Je vraagt dus geen huur en de gebruiker heeft geen huurrecht. Je rekent alleen kosten voor het gebruik van de ruimte of flexplek. Keuze uit Nederlands of Engelse vertaling.

Omschrijving

Veel (ver)huurders hebben een werkplek of kantoorruimte over die ze willen delen. Onderverhuur is meestal verboden. Zolang je geen commerciële huurprijs vraagt is daar een oplossing voor. Met de Gebruiksovereenkomst Ruimte kun je een kantoor, bureau of flexplek ter beschikking stellen. Dat is geen huurcontract, maar een gebruiksovereenkomst. Tegen onkostenvergoeding geef je een gebruiker de tijdelijke beschikking over een ruimte of werkplek.

Met dit modelcontract maak je afspraken over het gebruik van de koffiefaciliteiten, printer, wifi en een bureau met stoel. Je verhuurt dus niet, maar deelt en laat meebetalen voor het gebruik. Het verschil is dat je geen verhuurder bent, maar een dienst verleent. Vul zelf de periode van enkele maanden of weken in. Je kunt borg vragen, maar dat hoeft niet.

Stel dat je iemand aan wilt laten schuiven in jouw kantoor. Een huurcontract is dan overdreven, maar je wilt wel afspraken over het gebruik van de voorzieningen. Met de Gebruiksovereenkomst Ruimte los je dit probleem op. Misschien zit je in een kantoorruimte en is er plek voor meerdere bedrijven. Je huurbaas verbiedt onderhuur, maar wil ook dat je blijft. De ruimte die je overhoudt kun je in gebruik geven aan een (mede-)gebruiker.

Deze Gebruiksovereenkomst Deel Kantoorruimte bevat afspraken over:

 • Aard en adres van object;
 • Opsomming diensten;
 • Betaalwijze;
 • Looptijd;
 • Opzegging.

Delen is anders dan verhuren. Met de Gebruiksovereenkomst Ruimte regel je welke dienst je aanbiedt. Je neemt zelf op hoe lang de overeenkomst loopt en welke diensten inbegrepen zijn. Zo is opgenomen welke zaken je deelt: gebruik van wifi, bureau, koffie, keuken etc. Je kunt natuurlijk zelf specifieke zaken toevoegen.

Specificaties

Naam

Gebruikersovereenkomst Ruimte.docx

Onderwerp

Zekerheid

Soort

Word-bestand

Type

Overeenkomst

Aantal

3 pagina's

Thema

Huisvesting

Reviews

3 reviews voor Gebruikersovereenkomst Kantoorruimte

 1. Jan

  Duidelijk en bondig document; dekt de lading zonder overbodige poespas. Dank

 2. Vivian

  Binnen een uur per e-mail geholpen (op zaterdagochtend). Was nog beter geweest als dit iets duidelijker stond aangegeven in een toelichting bij het contact. Dat is mijn enige minpunt.

  • Scholto Bos

   Hi Vivian, Bedankt voor je leuke reactie. In het weekend slaap ik ook wel eens uit;-). Je hebt helemaal gelijk.

   In het contact staat een opzegtermijn van 2 maanden, maar je mag daar ook 1 maand van maken, of zelfs per direct. Er is dus geen wettelijke termijn waar je je aan moet houden. Je mag ook langer afspreken als de gebruiker daarmee akkoord gaat.

 3. Patrick Jongejan

  Goed voorbeeldcontract. Na downloaden moet je je persoonlijke gegevens en die van gebruiker invullen in Word. Dit wordt duidelijk aangegeven.

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...