Geheimhoudingsverklaring (NDA)

12,50

Deze Geheimhoudingsverklaring (Engels: Non Disclosure Agreement of NDA) gebruik je voor een bedrijfsovername of fusie. Als beide partijen hun interesse hebben geuit en de eerste gesprekken hebben plaatsgevonden, wordt het overnameproces gestart. De eerste stap is het afspreken van geheimhouding tijdens de onderhandelingen.

Omschrijving

Deze Geheimhoudingsverklaring teken je voordat de onderhandelingen beginnen. Bij een bedrijfsovername komt er een moment dat vertrouwelijke informatie moet worden uitgewisseld. De aanbieder van de onderneming wil informatie over zijn bedrijf verschaffen. De mogelijke belangstellende potentiële koper zal informatie geven over zijn bedrijfsstrategie.

Deze overeenkomst regelt de geheimhouding van deze uitgewisselde informatie. U dient zelf op te geven hoe lang de informatie geheim blijft en welke boete er op overtreding komt te staan.

Bevat bepalingen over:

  • Reikwijdte en uitzonderingen;
  • Vernietiging;
  • Boete;
  • Tussentijdse beëindiging;
  • Duur.

Er wordt vastgelegd wanneer de officiële gesprekken starten en wat de voorgenomen doorlooptijd en duur van de geheimhoudingsverklaring is. Let op: dit model is geschikt voor bedrijfsovernames en fusies.

In deze modelverklaring wordt de reikwijdte, maar ook het delen en vernietigen van vertrouwelijke documenten vastgelegd. Er is tevens een boetebeding opgenomen. Een NDA wordt vaak samen met een Intentieverklaring Bedrijfsovername ondertekend. Verkrijgbaar in Nederlands en Engels.

Specificaties

Naam

Geheimhoudingsverklaring.docx

Onderwerp

Overname

Soort

Word-bestand

Type

Overeenkomst

Gebruik

Besloten vennootschap

Aantal

4 pagina's

Thema

Management

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Geheimhoudingsverklaring (NDA)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...