Toont alle 18 resultaten

Huurovereenkomst Auto

17,50

Wil je een auto (ver)huren? Met dit tijdelijke huurcontract leg je die afspraken vast. Je spreekt af wie er verantwoordelijk is bij autoschade en welke autoverzekering er tijdens de huurperiode van toepassing is.

Download dit model en vul het merk, kenteken en de huurprijs in. Vul ook de huurtermijn in en of de auto met volle tank moet worden afgeleverd. Je kunt meerkosten in rekening brengen als iemand meer dan een bepaald aantal kilometers rijdt, maar dat hoeft niet. Je hebt de keuze uit de Nederlandse versie of Engelse vertaling.

Huurovereenkomst Woning

27,50

Wil je jouw woning verhuren? Met deze huurovereenkomst woning leg je alle belangrijke afspraken tussen huurder en verhuurder vast. Het maakt niet uit of het een vrijstaand huis, twee-onder-een-kapwoning, rijtjeshuis of zelfstandig appartement is. Dit is een contract voor onbepaalde tijd.

Een ervaren jurist heeft dit huurcontract geschreven, zodat je zelf afspraken kunt maken over servicekosten, periodieke huurverhoging en onderhoud. Download dit word-bestand en vul je gegevens in. Je hebt de keuze uit de Nederlandse versie of Engelse vertaling.

Huurovereenkomst Grond

27,50

Wil je een stuk grond verhuren aan iemand anders? Vul zelf een begin- en einddatum in. Houd er rekening mee dat de grond onbebouwd is. De huurder mag het perceel vanzelfsprekend niet bebouwen. Spreek met elkaar af waar de grond wel en niet voor gebruikt mag worden.

Huurbescherming geldt niet bij tijdelijke verhuur, zolang de overheid geen andere plannen heeft. Controleer vooraf of jouw grondperceel natuur- of klimaatbescherming heeft en misschien onteigend wordt.

Huurovereenkomst Bedrijfsruimte

27,50

Download deze uitgebreide Huurovereenkomst Bedrijfsruimte. Dit voorbeeld is geschikt voor het verhuren van bedrijfs- en winkelruimtes. Denk bijv. aan detailhandel, zoals een bakkerij, opticien, avondwinkel of kledingzaak. Ook voor de verhuur van een hotel, restaurant, café of afhaaldienst kun je dit model prima gebruiken. Verkrijgbaar in Nederlands en Engels.

Huurovereenkomst Kantoorruimte

27,50

Model Huurovereenkomst Kantoorruimte om afspraken over huurprijs, betaling, borg, onderhoud, tussentijdse huurverhoging en opzegging te maken. Dit is een uitgebreid contract, zodat het niet nodig is om algemene voorwaarden toe te voegen. Keuze uit Nederlands of Engelse vertaling.

Huurovereenkomst Bedrijfsmaterieel

27,50

Bedrijven en particulieren lenen regelmatig productiemiddelen uit. Vaak eenmalig, maar ook voor langdurig gebruik. Als je een machine of ander materiaal verhuurt, zoals een aggregaat of steiger, is het verstandig om een Huurovereenkomst Materieel op te stellen.

Huurovereenkomst Roerende Zaken

27,50

Modelcontract voor de verhuur van roerende goederen. Denk bijv. aan meubilair, elektronica, witgoed en andere apparatuur. Deze huurovereenkomst roerende zaken is zowel geschikt voor particuliere als zakelijke verhuur. Keuze uit Nederlands of Engelse vertaling.

Huurovereenkomst Vakantiewoning

27,50

Recreatiewoning verhuren? Model Huurovereenkomst Vakantiewoning voor mensen in eigen land, maar ook voor buitenlandse huurders. Ook geschikt voor stacaravans en appartementen.

Je kunt dit contract downloaden en opnieuw gebruiken voor andere huurders. Vul in Word de huurprijs, borg en huurperiode in. Vanaf het moment dat jij en de huurder een handtekening hebben gezet, is er een rechtsgeldige afspraak. Verkrijgbaar in Nederlands en Engels.

Pachtovereenkomst Horeca

27,50

Met deze Pachtovereenkomst Horeca download je een uitgewerkt voorbeeld van 5 pagina’s als word-bestand. Hiermee huur je een horecaruimte en pacht je de exploitatie. Dat wil zeggen dat de inventaris, vergunningen en lopende leverancierscontracten zijn inbegrepen.

Gebruik dit model voor een café, restaurant, discotheek of hotel. Je maakt niet alleen afspraken over de prijs, maar ook over wie het onderhoud en de verzekeringen voor zijn rekening neemt. Bij aanvang van de overeenkomst neemt de pachter de drankvoorraad en levensmiddelen tegen factuurwaarde over van de eigenaar.

Tijdelijke Huurovereenkomst (Gestoffeerde Woning)

27,50

Huurders hebben in Nederland een sterke huurbescherming. Tijdelijke verhuur is dan ook niet zo maar mogelijk. Daarmee zou de huurbescherming worden doorkruist. Bij gestoffeerde en gemeubileerde woningen ligt dat anders. Als partijen bovendien beiden de intentie hebben tot tijdelijke verhuur en dat ook vastleggen is het mogelijk.

Huurcontract Kamer

27,50

Een Huurcontract Kamer is bedoeld voor de verhuur van een zogeheten onzelfstandige woonruimte. Dit kan een kamer, verdieping, tuinhuis of ander onderdeel van een woning zijn. Vaak is er sprake van onderhuur. Dit is niet altijd toegestaan op grond van de eigen huurovereenkomst of hypotheekakte. Je moet van tevoren daarom eerst onderzoeken of het is toegestaan om een kamer te verhuren.

Huurovereenkomst Garage

27,50

Ben je bedrijf of particulier en heb je één of meerdere parkeerplekken die je aan iemand anders wilt verhuren? In deze huurovereenkomst leg je de kosten, borgsom, opzegtermijn en mogelijkheid tot jaarlijkse huurverhoging vast.

Je verhuurt voor een afgesproken periode en bij het nakomen van de huurovereenkomst is verlenging met onbepaalde tijd mogelijk. Download direct als je een garage, stalling, opslagbox of parkeerplaats hebt (open of overdekt).

Bestel nu of lees hieronder wat je allemaal met de huurder afspreekt. Houd er rekening mee dat je in Nederland als particuliere verhuurder ook btw-plichtig bent.

Huurovereenkomst Bedrijfsruimte tussen BV’s

27,50

Verhoudingen tussen een beheer bv en een dochter bv moeten bij voorkeur schriftelijk en zakelijk vastgelegd. Dit is vooral van belang omdat de fiscus vereist dat deze verhoudingen zakelijk zijn.

Huurovereenkomst Antenne

27,50

Eigenaren van hoge gebouwen kunnen op hun dak een antenne laten plaatsen van aanbieders van mobiele telefonie. Deze langlopende overeenkomsten kunnen worden overgedragen als de licentie van de mobiele aanbieder niet wordt verlengd.

Huurovereenkomst Fiets

17,50

Deze huurovereenkomst is geschikt voor commerciële fietsverhuur en kan voor een eenmalig bedrag direct worden gedownload en onbeperkt worden gebruikt. Dit contract is uitermate geschikt voor bijv. hotels en campings die als extra service fietsen aan hun gasten willen verhuren.

Dit word-bestand bestaat uit 2 pagina’s waarin afspraken worden gemaakt over de prijs, duur, verzekeringen en eventuele kosten bij schade. Het is ook mogelijk om een boete in rekening te brengen als de fiets niet binnen de afgesproken termijn is ingeleverd.

Tijdelijke Huurovereenkomst Leegstandwet

27,50

Als een koophuis of koopwoning niet verkocht kan worden kan deze tijdelijk worden verhuurd. Hiervoor is een ontheffing van het college van B & W vereist. Deze wordt gegeven op grond van de Leegstandswet. Met deze vergunning kan een tijdelijke Huurovereenkomst Leegstandwet worden aangegaan.

Dit is een huurovereenkomst voor tijdelijke verhuur op grond van artikel 15 van de Leegstandwet. Als er een hypotheek rust op de woning is ook toestemming van de hypotheekverstrekker nodig. Denk ook aan de verzekering van de woning, die zal wijzigen bij verhuur.

Uitbreiding Huurovereenkomst Bedrijfsruimte met Koopoptie

6,00

Met deze Uitbreiding Huurovereenkomst Bedrijfsruimte met Koopoptie kun je een bestaand of nieuw huurcontract voorzien van een koopoptie. Je kunt de bepaling in het contract zelf opnemen of je kunt er een aparte overeenkomst van maken en die als bijlage toevoegen.

Je hebt de keuze uit het geven van een voorkeursrecht, zodat de huurder een eerste recht van koop heeft als de verhuurder het onroerend goed wil verkopen. De tweede mogelijkheid is dat de verhuurder gedurende de gehele huurperiode een optie van koop geeft waar de huurder gebruik van mag maken.

Algemene Bepalingen Huurovereenkomst Woonruimte

27,50

Deze zeer uitgebreide Algemene Bepalingen Huurovereenkomst Woonruimte verklaar je van toepassing op een Huurovereenkomst Woning of een ander (tijdelijk) huurcontract van een zelfstandige woonruimte. Het model bevat heldere en duidelijk leesbare taal, waardoor het minder juridisch is dan andere modellen.

Je downloadt 10 pagina’s met daarin afspraken over de verdeling van onderhoudskosten, schade aan de woning en opzegtermijn. Aangezien het een Word-document is, heb je zelf de vrijheid om het op maat te maken voor jouw situatie. Het is geschreven door een ervaren jurist.