Toont alle 19 resultaten

Huurovereenkomst Auto

14,50

Wil je een auto (ver)huren? Met dit tijdelijke huurcontract leg je die afspraken vast. Je spreekt af wie er verantwoordelijk is bij autoschade en welke autoverzekering er tijdens de huurperiode van toepassing is.

Download dit doc-bestand en vul het merk, kenteken en de huurprijs in. Vul ook de huurtermijn in en of de auto met volle tank moet worden afgeleverd. Je kunt meerkosten in rekening brengen als iemand meer dan een bepaald aantal kilometers rijdt, maar dat hoeft niet.

Let op: vul de gratis schadestaat in om misverstanden te voorkomen. Dit doet een commerciële autoverhuurder ook altijd. Na ondertekening in tweevoud is er sprake van een rechtsgeldige huurovereenkomst.

Huurovereenkomst Materieel

27,50

Bedrijven en particulieren lenen regelmatig productiemiddelen uit. Vaak eenmalig, maar ook voor langdurig gebruik. Als je een machine of ander materiaal verhuurt, zoals een aggregaat of steiger, is het verstandig om een Huurovereenkomst Materieel op te stellen.

Je spreekt af wie verantwoordelijk is bij schade, verzekeringsplicht heeft en de gevolgen draagt bij wanbetaling. Wanneer een huurder langdurig niet betaald, kun je (niet verplicht) afspraken over wangedrag opnemen. Eventueel kun je beslag laten leggen als de huur niet binnen de termijn is betaald. Kosten en einddatum kun je zelf bepalen.

Huurovereenkomst Bedrijfsruimte tussen BV’s

27,50

Verhoudingen tussen een beheer bv en een dochter bv moeten bij voorkeur schriftelijk en zakelijk vastgelegd. Dit is vooral van belang omdat de fiscus vereist dat deze verhoudingen zakelijk zijn.

Tijdelijke Huurovereenkomst (Gestoffeerde Woning)

27,50

Huurders hebben in Nederland een sterke huurbescherming. Tijdelijke verhuur is dan ook niet zo maar mogelijk. Daarmee zou de huurbescherming worden doorkruist. Bij gestoffeerde en gemeubileerde woningen ligt dat anders. Als partijen bovendien beiden de intentie hebben tot tijdelijke verhuur en dat ook vastleggen is het mogelijk. Tijdelijke verhuur vindt vaak plaats aan expats, buitenlandse studenten en docenten voor de duur van hun verblijf in Nederland. De huur wordt ook wel met de Engelse term short stay aangeduid. Het contract bevat een diplomatenclausule.

Uitbreiding Huurovereenkomst Bedrijfsruimte met Koopoptie

7,50

Met deze Uitbreiding Huurovereenkomst Bedrijfsruimte met Koopoptie kun je een bestaand of nieuw huurcontract voorzien van een koopoptie. Je kunt de bepaling in het contract zelf opnemen of je kunt er een aparte overeenkomst van maken en die als bijlage toevoegen.

Je hebt de keuze uit het geven van een voorkeursrecht, zodat de huurder een eerste recht van koop heeft als de verhuurder het onroerend goed wil verkopen. De tweede mogelijkheid is dat de verhuurder gedurende de gehele huurperiode een optie van koop geeft waar de huurder gebruik van mag maken.

Huurovereenkomst Woning

27,50

Wil je jouw woning verhuren? Met deze huurovereenkomst woning leg je alle belangrijke afspraken tussen huurder en verhuurder vast. Het maakt niet uit of het een vrijstaand huis, twee-onder-een-kapwoning, rijtjeshuis of zelfstandig appartement is. Dit is een contract voor onbepaalde tijd.

Een ervaren jurist heeft dit huurcontract geschreven, zodat je zelf afspraken kunt maken over servicekosten, periodieke huurverhoging en onderhoud. Download dit word-bestand en vul je gegevens in. Met de niet-goed-geld-terug garantie krijg je het aankoopbedrag terug.

Huurovereenkomst Kamer

27,50

Een Huurcontract Kamer is bedoeld voor de verhuur van een zogeheten onzelfstandige woonruimte. Dit kan een kamer, verdieping, tuinhuis of ander onderdeel van een woning zijn. Vaak is er sprake van onderhuur. Dit is niet altijd toegestaan op grond van de eigen huurovereenkomst of hypotheekakte. Je moet van tevoren daarom eerst onderzoeken of het is toegestaan om een kamer te verhuren.

Huurovereenkomst Antenne

27,50

Eigenaren van hoge gebouwen kunnen op hun dak een antenne laten plaatsen van aanbieders van mobiele telefonie. Deze langlopende overeenkomsten kunnen worden overgedragen als de licentie van de mobiele aanbieder niet wordt verlengd.

Huurovereenkomst Bedrijfsruimte

27,50

Download deze uitgebreide Huurovereenkomst Bedrijfsruimte. Dit voorbeeld is geschikt voor het verhuren van bedrijfs- en winkelruimtes. Denk bijv. aan detailhandel, zoals een bakkerij, opticien, avondwinkel of kledingzaak. Ook voor de verhuur van een hotel, restaurant, café of afhaaldienst kun je dit model prima gebruiken.

Het is een tijdelijk huurcontract met automatische verlenging. Je kunt een looptijd van bijv. 1 of 5 jaar afspreken en daarna weer opnieuw herzien. Je hoeft dit document maar één keer te kopen en mag daarna onbeperkt worden gebruikt. Verkrijgbaar in Nederlands en Engels.

Huurovereenkomst Vakantiewoning

17,50

Recreatiewoning verhuren? Model Huurovereenkomst Vakantiewoning voor mensen in eigen land, maar ook voor buitenlandse huurders. Ook geschikt voor stacaravans en appartementen.

Je kunt dit contract downloaden en opnieuw gebruiken voor andere huurders. Vul in Word de huurprijs, borg en huurperiode in. Vanaf het moment dat jij en de huurder een handtekening hebben gezet, is er een rechtsgeldige afspraak. Verkrijgbaar in Nederlands en Engels.

Huurovereenkomst Garage

27,50

Ben je bedrijf of particulier en heb je één of meerdere parkeerplekken die je aan iemand anders wilt verhuren? In deze huurovereenkomst leg je de kosten, borgsom, opzegtermijn en mogelijkheid tot jaarlijkse huurverhoging vast.

Je verhuurt voor een afgesproken periode en bij het nakomen van de huurovereenkomst is verlenging met onbepaalde tijd mogelijk. Download direct als je een garage, stalling, opslagbox of parkeerplaats hebt (open of overdekt).

Bestel nu of lees hieronder wat je allemaal met de huurder afspreekt. Houd er rekening mee dat je in Nederland als particuliere verhuurder ook btw-plichtig bent.

Huurovereenkomst Grond

27,50

Wil je een stuk grond verhuren aan iemand anders? Vul zelf een begin- en einddatum in. Houd er rekening mee dat de grond onbebouwd is. De huurder mag het perceel vanzelfsprekend niet bebouwen. Spreek met elkaar af waar de grond wel en niet voor gebruikt mag worden.

Huurbescherming geldt niet bij tijdelijke verhuur, zolang de overheid geen andere plannen heeft. Controleer vooraf of jouw grondperceel natuur- of klimaatbescherming heeft en misschien onteigend wordt.

Huurovereenkomst Kantoorruimte

27,50

Met dit model Huurovereenkomst Kantoorruimte maak je afspraken over de huurprijs, betaling, borg, onderhoud, tussentijdse huurverhoging en opzegging. Dit is een zeer uitgebreid voorbeeld, zodat het niet nodig is om algemene bepalingen op te nemen. Je hoeft dit document maar één keer te kopen en mag je onbeperkt gebruiken voor verschillende huurders en ruimtes.

Dit modelcontract is zowel geschikt voor de verhuur van kantoorruimtes als voor een volledig kantoorpand. Let op: als er geen sprake is van kantoren die onder artikel 7:230a BW vallen, heb je een Huurovereenkomst Bedrijfsruimte nodig. Lees verder voor uitleg.

Huurovereenkomst Roerende Zaken

27,50

In de databank zijn specifieke documenten beschikbaar voor de verhuur van een auto of caravan. Er is ook een document voor bruikleen, dat is eigenlijk het gratis uitlenen van goederen.

Tijdelijke Huurovereenkomst Leegstandwet

27,50

Als een koophuis of koopwoning niet verkocht kan worden kan deze tijdelijk worden verhuurd. Hiervoor is een ontheffing van het college van B & W vereist. Deze wordt gegeven op grond van de Leegstandswet. Met deze vergunning kan een tijdelijke Huurovereenkomst Leegstandwet worden aangegaan.

Dit is een huurovereenkomst voor tijdelijke verhuur op grond van artikel 15 van de Leegstandwet. Als er een hypotheek rust op de woning is ook toestemming van de hypotheekverstrekker nodig. Denk ook aan de verzekering van de woning, die zal wijzigen bij verhuur.

Bewaarnemingsovereenkomst

18,50

Een bewaarnemingsovereenkomst is voor het opslaan en stallen van goederen. Dit contract gebruik je voor de opslag van iemand anders eigendom. Dit kunnen caravans in een schuur of bouwmaterialen in een loods zijn. Je maakt afspraken over het bedrag, de duur (bewaartermijn), maar ook over wie er verantwoordelijk is bij schade door brand of als er iets beschadigd raakt.

Bewaarnemen is iets anders dan verhuren. Je verhuurt geen ruimte, maar stalt alleen. Je hoeft dus geen sleutel te geven en mag controleren wat er wordt opgeslagen. Als het je niet bevalt, mag je weigeren. Dit staat duidelijk in het contract vermeld. Als bewaarnemer sta je sterk als de rekening niet op tijd wordt betaald of de goederen niet worden afgehaald.

Pachtovereenkomst Horeca

27,50

Met deze Pachtovereenkomst Horeca download je een uitgewerkt voorbeeld van 5 pagina’s als word-bestand. Hiermee huur je een horecaruimte en pacht je de exploitatie. Dat wil zeggen dat de inventaris, vergunningen en lopende leverancierscontracten zijn inbegrepen.

Gebruik dit model voor een café, restaurant, discotheek of hotel. Je maakt niet alleen afspraken over de prijs, maar ook over wie het onderhoud en de verzekeringen voor zijn rekening neemt. Bij aanvang van de overeenkomst neemt de pachter de drankvoorraad en levensmiddelen tegen factuurwaarde over van de eigenaar.

Huurovereenkomst Fiets

27,50

Deze huurovereenkomst is geschikt voor commerciële fietsverhuur en kan voor een eenmalig bedrag direct worden gedownload en onbeperkt worden gebruikt. Dit contract is uitermate geschikt voor bijv. hotels en campings die als extra service fietsen aan hun gasten willen verhuren.

Dit word-bestand bestaat uit 2 pagina’s waarin afspraken worden gemaakt over de prijs, duur, verzekeringen en eventuele kosten bij schade. Het is ook mogelijk om een boete in rekening te brengen als de fiets niet binnen de afgesproken termijn is ingeleverd.

Algemene Bepalingen Huurovereenkomst Woonruimte

27,50

Deze zeer uitgebreide Algemene Bepalingen Huurovereenkomst Woonruimte verklaar je van toepassing op een Huurovereenkomst Woning of een ander (tijdelijk) huurcontract van een zelfstandige woonruimte. Het model bevat heldere en duidelijk leesbare taal, waardoor het minder juridisch is dan andere modellen.

Je downloadt 10 pagina’s met daarin afspraken over de verdeling van onderhoudskosten, schade aan de woning en opzegtermijn. Aangezien het een Word-document is, heb je zelf de vrijheid om het op maat te maken voor jouw situatie. Het is geschreven door een ervaren jurist.