Huurovereenkomst Auto

(5 reviews)

17,50

Wil je een auto (ver)huren? Met dit tijdelijke huurcontract leg je die afspraken vast. Je spreekt af wie er verantwoordelijk is bij autoschade en welke autoverzekering er tijdens de huurperiode van toepassing is.

Download dit model en vul het merk, kenteken en de huurprijs in. Vul ook de huurtermijn in en of de auto met volle tank moet worden afgeleverd. Je kunt meerkosten in rekening brengen als iemand meer dan een bepaald aantal kilometers rijdt, maar dat hoeft niet. Je hebt de keuze uit de Nederlandse versie of Engelse vertaling.

Omschrijving

Dit huurcontract is voor particulieren en bedrijven. Een particulier kan zijn auto verhuren aan een onbekende, buurman of collega. Een ondernemer kan zijn bedrijfswagen of bestelauto verhuren aan een kennis, werknemer of ander bedrijf. De Huurovereenkomst Auto kun je onbeperkt gebruiken. Je krijgt zelfs vier gratis schadestaten die ook door Hertz en Europcar worden gebruikt.

Basisgegevens en Huur

Vul naam- en adresgegevens van de (ver)huurder in. Om vast te stellen om welk automerk het gaat vul je het kenteken en type in. Spreek een dagprijs af. De Huurovereenkomst Auto heeft de mogelijkheid om een kilometervergoeding van €0,32 te vragen als een huurder meer dan 200 kilometer rijdt. Meer of minder is mogelijk.

Momenteel is een huurprijs van €30,- voor kleine auto’s en €50,- voor een middenklasser een goede indicatie bij particuliere verhuur. Een korting van €5,- per dag bij langer dan een week is redelijk. Bij commerciële autoverhuurbedrijven betaal je gemiddeld €40,- per dag voor een hatchback en €60,- voor een sedan of stationwagen.

Schadestaat Huurovereenkomst Auto

Loop vooraf een rondje en voorkom discussies over schade en krasjes. Foto’s en uitgewerkte teksten zijn niet nodig. Bij de Huurovereenkomst Auto krijg je een gratis Schadestaat. Print die uit en kruis samen de deukjes en beschadigingen aan. Dit doen commerciële verhuurders ook.

Zet een paraaf onder de schadestaat en voeg die als bijlage aan de Huurovereenkomst Auto toe. Zo is duidelijk welke schade er bij aanvang van de huurperiode was. In het contract neem je op wie verantwoording draagt voor de kosten van eventueel herstel. Je kunt uit vier verschillende automodellen kiezen: schadestaat voor een Hatchback, Sedan, SUV of Pick-up.

Autoverzekeringen

De kosten en verantwoordelijkheid voor het afsluiten van een (aanvullende) autoverzekering neem je in de Huurovereenkomst Auto op. Bekijk vooraf welke WA-verzekering en eventuele andere verzekeringen je hebt. Vraag na of de huurder van jouw verzekering gebruik kan maken. Zo maak je helder waarvoor de auto en inzittenden verzekerd zijn en wie de kosten/verantwoordelijkheid draagt.

Als je je auto verhuurt ben je altijd verplicht dit aan je verzekeraar te melden. Wanneer je dit niet doet kan je WA-verzekering worden stopgezet en kun je in het frauderegister terecht komen. Bel daarom altijd met je autoverzekering en vraag naar de regels. Sommige verzekeraars bieden een tijdelijke (allrisk)verzekering aan voor verhuur aan derden. Informeer hiernaar bij jouw maatschappij.

Oorzaak WA-Verzek. Beperkt Casco All Risk
Schade aan derden
Brand, explosie en bliksem
Diefstal
Sterretje in voorruit
Storm en ander natuurgeweld
Aanrijdingen, slippen en te water
Ander van buitenkomend onheil

Bekijk of de huurder gebruik kan en wil maken van jouw pechhulp. Eventuele extra verzekeringen zijn de inzittenden- en rechtsbijstandverzekering. In het contract spreek je af of de huurder dit zelf moet regelen of inbegrepen is.

Gaat de huurder met jouw auto de Nederlandse grens over? Bekijk dan of er een buitenlanddekking bij de autoverzekering is inbegrepen en neem de verantwoordelijkheid bij schade in het buitenland in de Huurovereenkomst Auto op. Kortom: er komt heel wat bij kijken voordat je je auto hebt verhuurd.

Alternatieven

Wil je liever uitlenen in plaats van verhuren? Je kunt i.p.v. de Huurovereenkomst Auto ook de Leenovereenkomst Auto bestellen en direct downloaden. Voor zakelijke eigenaren die een auto ter beschikking willen stellen aan een klant voor langdurig gebruik is de Leaseovereenkomst Auto beschikbaar.

Specificaties

Naam

Huurovereenkomst auto.docx

Soort

Word-bestand

Type

Overeenkomst

Aantal

4 pagina's

Thema

Facilitair

Onderwerp

Mobiliteit

Reviews

5 reviews voor Huurovereenkomst Auto

 1. Marianne

  Snel, overzichtelijk en compleet, goede prijs-kwaliteit verhouding

 2. Sander Verhallen

  Deze huurovereenkomst auto is goed en eenvoudig te begrijpen. Ik mis alleen een Engelse vertaling, omdat ik mijn auto soms verhuur aan iemand die geen Nederlands spreekt.

 3. J. Vrienten

  Begrijpelijk en goed contract die je na betalen direct in je mail ontvangt. Ik werd door een vriendelijke medewerker te woord gestaan toen ik nog wat vragen had. Ik kan dit product aanbevelen.

 4. Coen van der Wal

  Je kunt wel ergens een gratis huurovereenkomst downloaden, maar dan weet je niet of die actueel en compleet is. Ik heb al eerder op deze website besteld en de modellen zijn altijd prima en de helpdesk snel en vriendelijk.

 5. F.R.

  De toelichting geeft vertrouwen in de juridische onderbouwing en helpt bij het maken van de juiste keuzes. Dit contract is wat je ervan zou mogen verwachten. Hartelijk dank.

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...