Huurovereenkomst Garage

27,50

Ben je bedrijf of particulier en heb je één of meerdere parkeerplekken die je aan iemand anders wilt verhuren? In deze huurovereenkomst leg je de kosten, borgsom, opzegtermijn en mogelijkheid tot jaarlijkse huurverhoging vast.

Je verhuurt voor een afgesproken periode en bij het nakomen van de huurovereenkomst is verlenging met onbepaalde tijd mogelijk. Download direct als je een garage, stalling, opslagbox of parkeerplaats hebt (open of overdekt).

Bestel nu of lees hieronder wat je allemaal met de huurder afspreekt. Houd er rekening mee dat je in Nederland als particuliere verhuurder ook btw-plichtig bent.

Niet via ons af te sluiten

Omschrijving

Met de Huurovereenkomst Garage of Stalling kun je een zelfstandige garage(box) of een aangewezen parkeerplaats verhuren. Ben je eigenaar van een plek op een parkeerterrein of in een garage die je niet gebruikt? Met dit contract kun je tijdelijk of langdurig verhuren aan een persoon of bedrijf.

In de overeenkomst staan alle afspraken die je nodig hebt. Algemene voorwaarden zijn niet nodig. Je kunt regels verwijderen als ze niet van toepassing zijn. Denk aan onderhoudskosten, prijsinflatie, huurverlenging en schadeaansprakelijkheid. Dit modelcontract is opgesteld door een jurist met meer dan 20 jaar werkervaring.

Huurprijs

Er zijn geen wetten en regels voor de maximale prijs van een parkeerplek of opslagruimte. Als iemand de huur wil betalen is het oké. Vraag in je omgeving wat de gemiddelde huur is. Dit verschilt per regio, stad en wijk. In de Huurovereenkomst Garage spreek je af om maandelijks, kwartaal of jaarlijks te betalen. Vul in of vooraf of achteraf wordt afgerekend. Je kunt servicekosten voor schoonmaak en onderhoud in rekening brengen.

Een jaarlijkse huurverhoging is normaal. Met de Huurovereenkomst Garage kun je dit direct invullen. Stel bijvoorbeeld een automatische verhoging van 1% per jaar in. Of vul 0% in en verwijder de regels als je geen automatische huurindexatie wilt.

Duur Huurovereenkomst Garage

Voor garages en parkeerplekken gelden andere regels dan voor een huurwoning of bedrijfspand. De duur van de Huurovereenkomst Garage bepaal je zelf. De opzegtermijn spreek je af met dit contract. Een verlengingsperiode en maximale huurtermijn kun je weglaten of invullen.

Je kunt het huurcontract beëindigen na afloop van de afgesproken periode, zolang er geen afspraken voor onbepaalde tijd zijn. De huurder kan niet opzeggen binnen de afgesproken termijn en is verplicht huur te betalen voor de duur van de overeenkomst.

Garage verhuren en btw

Normaal gesproken is de verhuur van onroerend goed vrijgesteld van btw. Dat geldt niet voor de verhuur van een garage(box) of parkeerplaats. Bekijk het overzicht van de Belastingdienst. Ook particulieren die hun garage verhuren moeten 21% btw in rekening brengen. In de Huurovereenkomst Garage neem je het btw-bedrag over de huurprijs op. Ook zul je je aan moeten melden als btw-plichtige bij de Belastingdienst en btw-aangifte doen.

Er is één uitzondering. Als de garage niet wordt gebruikt om een vervoermiddel te stallen, hoeft geen btw in rekening te worden gebracht. In de Huurovereenkomst Garage geef je aan dat de ruimte niet voor het stallen van vervoermiddelen mag worden gebruikt. Een andere mogelijkheid is om de box zo aan te passen dat die alleen nog maar geschikt is voor de opslag van goederen.

Specificaties

Naam

Huurovereenkomst garagebox of stalling.docx

Soort

Word-bestand

Type

Overeenkomst

Aantal

5 pagina's

Thema

Huisvesting

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Huurovereenkomst Garage” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...