Huurovereenkomst Vakantiewoning

(2 reviews)

27,50

Recreatiewoning verhuren? Model Huurovereenkomst Vakantiewoning voor mensen in eigen land, maar ook voor buitenlandse huurders. Ook geschikt voor stacaravans en appartementen.

Je kunt dit contract downloaden en opnieuw gebruiken voor andere huurders. Vul in Word de huurprijs, borg en huurperiode in. Vanaf het moment dat jij en de huurder een handtekening hebben gezet, is er een rechtsgeldige afspraak. Verkrijgbaar in Nederlands en Engels.

Omschrijving

Je kunt zelf kiezen wat je af wilt spreken. In de overeenkomst staan afspraken over zorgvuldig gebruik. Een huurder kan bijv. niet netjes met je vakantiewoning omgaan door bijv. te roken, schade toe te brengen of niet schoon te maken. In deze gevallen kun je een bedrag op de borg inhouden. De borgsom kun je zelf bepalen. Als een huurder te laat annuleert kun je een vergoeding afspreken.

Vul zelf (of verwijder) afspraken in over:

 • Huurprijs
 • Duur
 • Waarborgsom
 • Annulering
 • Schade
 • Schoonmaak

De Huurovereenkomst Vakantiewoning is van toepassing op het Nederlands Recht. Je kunt dit contract voor recreatiewoningen in binnen- en buitenland gebruiken. Als je de woning regelmatig verhuurt ben je ondernemer en moet je btw-aangifte doen. Dit hoeft niet als je de vakantiewoning hebt gekocht voor privégebruik en sporadisch aan familie of vrienden verhuurt.

Als ondernemer is de verhuur belast met 9% btw. Het maakt niet of je de vakantiewoning rechtstreeks verhuurt of via een tussenpersoon.

Het park int toeristenbelasting, tenzij je een vakantiewoning op eigen terrein verhuurt. Dit is een gemeentelijke belasting voor gebruik van de algemene voorzieningen. Verhuur je regelmatig één of meerdere vakantiewoningen in Nederland? Spreek dan met de Belastingdienst af of jij verplicht bent om toeristenbelasting af te staan. Bij kleinschalige verhuur is dit geen probleem, maar als je vaker aan een onbekende verhuurt, kom je al snel in aanmerking.

Specificaties

Naam

Huurovereenkomst Vakantiewoning.docx

Soort

Word-bestand

Type

Overeenkomst

Aantal

5 pagina's

Thema

Huisvesting

Reviews

2 reviews voor Huurovereenkomst Vakantiewoning

 1. paul

  Zeer duidelijke en uitgebreide overeenkomst

 2. Anna Michon

  Wij verhuren al jaren ons vakantiehuisje via Belvilla, maar waren zat van de hoge kosten die ze in rekening brengen. Daarom gaan we dat nu zelf doen. Dan heb je dus ook een eigen contract nodig, want dat regelde zij normaal.

  Dit contract is prima, maar bijna te uitgebreid. We moesten er echt even voor zitten om te kijken welke afspraken we wel en niet wilden maken met onze huurders.

  De helpdesk is vriendelijk. Helaas geen Duitse en Engelse vertaling, maar ze zijn wel van plan dat die er binnenkort komt zeiden ze.

  Heel erg bedankt,
  Durk en Anna

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...