Intentieverklaring

(1 review)

27,50

Uitgebreide Intentieverklaring Bedrijfsovername, beter bekend onder de Engelse naam Letter of Intent (LOI). Bij dit voorbeeld is een checklist inbegrepen. Deze stap is voorafgaand aan het Due Diligence onderzoek.

Omschrijving

Uitgebreide Intentieverklaring Bedrijfsovername (Engels: Letter of Intent) die door beide partijen wordt ondertekend. Op basis van de meegeleverde checklist stel je uitgangspunten en voorwaarden op in aanloop naar het Due Diligence onderzoek. In deze verklaring wordt al een richtprijs genoemd. Aan de hand van een opsomming wordt afgesproken waar de uiteindelijke verkoopprijs op gebaseerd zal zijn.

Deze intentieverklaring bevat bepalingen over:

 • Overnameproces;
 • Prijsbepaling;
 • Adviesverplichting;
 • Betrokkenheid management, personeel en adviseurs;
 • Garanties;
 • Geheimhouding;
 • Deadline;
 • Teruggave documentatie na Due Diligence.

Bij de verkoop van een bedrijf worden verschillende fases doorlopen. Na de verkennende gesprekken komt de fase om zaken op papier te zetten. Meestal volgt eerst een Geheimhoudingsverklaring (NDA). De volgende stap is deze intentieovereenkomst. Hierin wordt de wederzijdse intentie uitgesproken om een bedrijf te (ver)kopen en hierover voor een bepaalde datum overeenstemming te willen bereiken. Vanzelfsprekend wordt er tijdens het onderhandelingsproces geen informatie met derden wordt gedeeld.

Je spreekt af waar de verkooprijs op gebaseerd wordt (netto resultaat, eigen vermogen etc.) en wat de ontbindende voorwaarden zijn. Tevens worden afspraken gemaakt over exclusiviteit, non-concurrentie en aspecten van het bedrijfsonderzoek. Met dit model van 9 pagina’s download je een zeer gedegen basis die je aan kunt passen naar jouw situatie.

Specificaties

Naam

Intentieverklaring Bedrijfsovername met Checklist.docx

Onderwerp

Overname

Soort

Word-bestand

Type

Verklaring

Aantal

9 pagina's

Thema

Management

Reviews

1 review voor Intentieverklaring

 1. Pascal O.

  Overzichtelijke en zeer bruikbare verklaring. Ik kom graag nog eens terug als ik nog een ander juridisch document nodig heb.

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...