Koopoptie Aandelen BV

(1 review)

27,50

Met dit optiecontract kan een DGA of andere aandeelhouder (een deel van) zijn aandelenpakket in optie geven aan iemand buiten de BV. De optienemer krijgt hiermee het recht om aandelen op een nader af te spreken moment over te nemen. In deze Koopoptie Aandelen leg je minimaal het bedrag en de looptijd vast.

Verder is het mogelijk dat de optie door de optiegever kan worden afgekocht. Op dat moment bepalen beide partijen welke prijs er moet worden betaald. Er is een extra bepaling opgenomen om eventueel een deskundige aan te stellen die de prijs vaststelt. Let op: Bij het verkrijgen van de aandelenoptie moet altijd een bedrag worden betaald. Dit is fiscaal vereist.

Omschrijving

Doel van een Koopoptie Aandelen kan zijn om extra zekerheid te bieden aan een kapitaalverschaffer. Een andere reden kan zijn dat partijen al zaken doen en de optienemer later zijn zakenpartner over wil kunnen nemen. Als beide partijen besluiten om uiteindelijk over te gaan tot (ver)koop, stel je een definitieve Koopovereenkomst Aandelen op.

Deze optieovereenkomst bevat afspraken over:

  • Partijen en de manier waarop zij in de overeenkomst staan;
  • Opbouw aandelenkapitaal;
  • Omvang van de optie;
  • Wijze van uitoefening;
  • Mogelijkheid van terugkoop.

Optierechten zijn rechten waarbij nu wordt vastgelegd wat in de toekomst de inhoud van een overeenkomst is. In dit geval krijg je dus nu de optie om later aandelen te kopen. Je bepaalt nu al welke prijs je dan moet betalen. Gaat het beter dan verwacht met de onderneming, dan zijn je opties meer waard. Gaat het slechter dan is je optie niets waard.

Let op: deze overeenkomst is bedoeld om aandelen in optie te geven aan iemand buiten de bv. Een optiecontract tussen bestaande aandeelhouders sluit je met dit modelcontract.

Specificaties

Naam

Koopoptie Aandelen BV.docx

Thema

Financiën, Intellectuele rechten

Soort

Word-bestand

Gebruik

Besloten vennootschap

Onderwerp

Aandelen

Aantal

3 pagina's

Type

Koopoptie

Reviews

1 review voor Koopoptie Aandelen BV

  1. Iwona Radojewska

    Direct ontvangen; een duidelijk en praktisch voorbeeld, dat alles omvat dat noodzakelijk is.

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...