Koopovereenkomst Auto

7,50

Deze Koopovereenkomst Auto is voor een particulier die een auto wil (ver)kopen. Je gebruikt dit voorbeeld dus voor de koop of verkoop van een tweedehands voertuig tussen twee particulieren. Dit model is in Word. Nadat je hebt gedownload, vul je zelf het automerk, kenteken en bouwjaar in. Je spreekt ook een plaats en tijdstip van overdracht af.

Omschrijving

Mondeling of schriftelijk

Een mondelinge afspraak is hetzelfde als een schriftelijke overeenkomst. Het enige verschil is dat je bij onenigheid geen bewijs op papier hebt. Print de Koopovereenkomst Auto daarom altijd in tweevoud uit. Dan heeft zowel de koper als verkoper een getekend exemplaar.

Dit koopcontract kan o.a. worden gebruikt voor een tweedehands:

  • Personenauto
  • Bestelbus
  • Terreinwagen
  • Pick-up
  • Multi-purpose vehicle (MPV)
  • Microcar (brommobiel)

Voor tweewielers, zoals een scooter of motorfiets, hebben wij een aparte koopovereenkomst motor op onze website.

Zelf regelen

Je auto verkopen kun je zelf. Veel Nederlanders plaatsen een advertentie op marktplaats.nl en verkopen hun gebruikte auto aan degene die een goed bod doet. Om discussie over de koopprijs, schade en eventuele garantie te voorkomen, is het verstandig afspraken op papier te zetten.

Dat doe je met de Koopovereenkomst Auto. Dit voorbeeld is door een ervaren jurist opgesteld en bevat alle afspraken die nodig zijn voor een goede eigendomsoverdracht. Bij oneindigheid over bijvoorbeeld de kilometerstand, verborgen gebreken en levering kun je dit contract voorleggen aan de rechter.

Dit model is geschikt voor de overdracht van een tweedehands voertuig van de ene particulier aan een andere particulier. Hiermee bespaar je de kosten van een tussenpersoon, zoals een (online) dealer.

Print het contract in tweevoud uit. Eén exemplaar is voor de koper en de andere voor de verkoper. Als jullie beiden een handtekening hebben gezet is de afspraak officieel. Je hoeft dit document maar één keer aan te schaffen en mag het onbeperkt gebruiken.

Specificaties

Naam

Koopovereenkomst Auto.docx

Soort

Word-bestand

Type

Overeenkomst

Aantal

4 pagina's

Onderwerp

Mobiliteit

Thema

Facilitair

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Koopovereenkomst Auto” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...