Koopovereenkomst Kunst

(1 review)

12,50

Dit Koopovereenkomst Kunst is speciaal voor kunstenaars die hun werk zelf willen verkopen. Je bent bijvoorbeeld schilder, beeldhouwer of fotograaf. Met dit contract maak je afspraken over intellectueel eigendom, zoals octrooirecht, modelrecht, auteursrecht en merkrecht. Je maakt ook afspraken over de mogelijkheid tot expositie en schriftelijke toestemming.

Vul eenvoudig de titel, oplage, jaartal en beschrijving van het kunstwerk in. Dit modelcontract is geschikt voor schilder- en tekenkunst, fotografie, beeldhouwwerken, moderne media en film. Een ervaren jurist heeft dit contract opgesteld, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken en door kunt gaan met waar je goed in bent: de wereld mooier maken.

Omschrijving

De Koopovereenkomst Kunst is voor schilders, beeldhouwers, fotografen en andere kunstenaars die hun werk zelf willen verkopen. Zoals bij elk contract maak je afspraken over de prijs, betaling en datum van aflevering. Daarnaast vul je de naam van het object, oplage (serienummer) en documenten, zoals een echtheidsverklaring en meegeleverde brochure in.

Met dit modelcontract kun je zonder bemiddeling door een tussenpersoon of galeriehouder je eigen werk verkopen. Je betaalt slechts €12,95, omdat we weten dat het lastig is om als zelfstandig kunstenaar rond te komen. Dit bedrag is eenmalig, dus je kunt dit voorbeeldcontract onbeperkt gebruiken voor al je verkopen.

Dit contract bevat afspraken over:

  • Prijs
  • (Aan)betaling
  • Omschrijving (oplage, serienummer, materiaal)
  • Datum en wijze van overdracht
  • Garantie (optioneel)
  • Intellectueel eigendom
  • Expositie (optioneel)

Direct na betaling kun je de Koopovereenkomst Kunst downloaden en bewerken in Word. Voeg eventueel je eigen logo en opmaak toe. Verwijder passages die niet van toepassing zijn. Als je grote aanpassingen doet, is het verstandig om een jurist te laten controleren. Professionele kunstenaars, maar ook “bijna-beroeps” en commerciële hobbyisten kunnen deze overeenkomst downloaden.

N.B.: ben je geen kunstenaar, maar wil je een kunstwerk aan iemand anders verkopen? Dan heb je de Koopovereenkomst Particulieren nodig.

Specificaties

Naam

Koopovereenkomst Kunst.docx

Onderwerp

(Ver)kopen

Soort

Word-bestand

Type

Overeenkomst

Aantal

3 pagina's

Thema

Financiën

Reviews

1 review voor Koopovereenkomst Kunst

  1. Anoniem

    zeer duidelijk

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...