Koopovereenkomst Motor

7,50

Een tweedehands auto is anders dan een motor. Daarom hebben wij een apart contract voor de (ver)koop van een gebruikte motor. De meeste motoren worden onderhands verkocht, meestal via sociale media of mond-tot-mond. Download dit voorbeeldcontract en maak afspraken over de (aan)betaling en verzekeringen.

Omschrijving

In de Koopovereenkomst Motor maak je afspraken over de aankoop van een tweedehands motor (officiƫle term: gebruikte motorfiets). Jullie maken afspraken over de duidelijke gebreken en kenmerken, zoals de productiedatum, kenteken en eventuele garantieperiode.

Je spreekt af wanneer de officiĆ«le papieren worden overgeschreven en de motor echt van jou is. Tot die tijd is de oude eigenaar verantwoordelijk. Maak dus foto’s, zodat je altijd kunt controleren wat je hebt gezien toen jullie rond de motor liepen.

Neem zelf op wat het merk, onderhoudscertificaat en andere belangrijke gegevens zijn:

  • Prijs;
  • Datum;
  • Gegevens van de motor;
  • Risico;
  • Beschadiging en garantie.

Maak foto’s als jullie samen rond de motor lopen en verstuur die ook aan de verkoper. Hiermee voorkom je discussies. Als je iemand vertrouwt kun je ook een mondelinge afspraak maken. Dan heb je deze Koopovereenkomst Motor niet nodig. Je hebt dan alleen geen schriftelijk bewijs als er onenigheid ontstaat, dus kun je niets aan een rechter voorleggen.

Specificaties

Naam

Koopovereenkomst motorfiets.docx

Soort

Word-bestand

Type

Overeenkomst

Aantal

4 pagina's

Onderwerp

Mobiliteit

Thema

Facilitair

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Koopovereenkomst Motor” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...