Toont alle 16 resultaten

Koopovereenkomst Auto

7,50

Deze Koopovereenkomst Auto is voor een particulier die een auto wil (ver)kopen. Je gebruikt dit voorbeeld dus voor de koop of verkoop van een tweedehands voertuig tussen twee particulieren. Dit model is in Word. Nadat je hebt gedownload, vul je zelf het automerk, kenteken en bouwjaar in. Je spreekt ook een plaats en tijdstip van overdracht af.

Koopovereenkomst Motor

7,50

Een tweedehands auto is anders dan een motor. Daarom hebben wij een apart contract voor de (ver)koop van een gebruikte motor. De meeste motoren worden onderhands verkocht, meestal via sociale media of mond-tot-mond. Download dit voorbeeldcontract en maak afspraken over de (aan)betaling en verzekeringen.

Koopovereenkomst Stacaravan / Chalet

17,50

Een stacaravan, chalet of caravan (ver)koop je meestal aan bekenden of via via. Ook als je weet dat het goed zit, is het verstandig om afspraken op papier te zetten. Gewoon om misverstanden en juridische conflicten te voorkomen.

Dit koopcontract kun je direct downloaden. Je hebt de keuze uit de Nederlandse versie of Engelse vertaling. Vul in Word of een andere tekstbewerker de ontbrekende gegevens in en print uit. Na ondertekening is het contract juridisch bindend.

Let op: voor de huur of koop van een standplaats moet je aparte afspraken met de camping- of grondeigenaar maken. Lees hieronder verder voor uitleg.

Koopovereenkomst Hond

12,50

Rechtsgeldig contract voor de (ver)koop van een pup of hond. Vul zelf in om wat voor hondenras het gaat. Je kunt dit model voor zowel huis- als fokdieren gebruiken. Vooral voor honden met een stamboom is een koopovereenkomst erg belangrijk.

Koopovereenkomst Kunst

12,50

Dit Koopovereenkomst Kunst is speciaal voor kunstenaars die hun werk zelf willen verkopen. Je bent bijvoorbeeld schilder, beeldhouwer of fotograaf. Met dit contract maak je afspraken over intellectueel eigendom, zoals octrooirecht, modelrecht, auteursrecht en merkrecht. Je maakt ook afspraken over de mogelijkheid tot expositie en schriftelijke toestemming.

Vul eenvoudig de titel, oplage, jaartal en beschrijving van het kunstwerk in. Dit modelcontract is geschikt voor schilder- en tekenkunst, fotografie, beeldhouwwerken, moderne media en film. Een ervaren jurist heeft dit contract opgesteld, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken en door kunt gaan met waar je goed in bent: de wereld mooier maken.

Koopovereenkomst Roerende Zaken

12,50

Download deze Koopovereenkomst Particulieren. Gebruik dit voorbeeld voor de koop of verkoop van een roerende zaak. Dat is de juridische naam voor alle producten die verplaatsbaar zijn. Denk aan een iPhone, bankstel, wasmachine of horloge. Het maakt niet uit of het een tweedehands of nieuw product is.

Koopovereenkomst Bedrijfspand

27,50

De Koopovereenkomst Bedrijfspand is voor de aankoop van een zakelijk onroerend goed voor eigen gebruik of verhuur aan derden. Dit model kun je ook gebruiken voor de aankoop van een deel van een pand, zoals een verdieping in een gebouw of een bedrijfsruimte. Denk bijv. aan een winkel in een overdekt winkelcentrum of aan een kantoorunit in een bedrijfsverzamelgebouw.

Tijdens de verkoop van bedrijfsonroerend goed komt het vaak voor dat eenheden zijn verhuurd aan andere bedrijven. Dit koopcontract is ook geschikt voor de overname van reeds verhuurde objecten. Je maakt ook direct afspraken over de overname van lopende contracten.

Koopovereenkomst Overname Inventaris

27,50

Een overname van een bedrijf zonder de rechtspersoon in zijn geheel over te nemen. Alleen de bezittingen (activa) worden overgenomen. Wilt u ook andere zaken overnemen, zoals de bedrijfsnaam, de domeinnaam en dergelijke, dan moet u een aparte overeenkomst opstellen. Deze zijn ook aanwezig in onze databank.

Koopovereenkomst Horeca Activa

27,50

Met deze Koopovereenkomst Horeca Activa neem je alle activa (bezittingen) over van de huidige eigenaar. Hieronder vallen de inventaris, voorraad en naam van het horecabedrijf. Dit contract is geschikt voor de (ver)koop van alle bezittingen van een eetcafé, restaurant, snackbar, hotel of andere horecazaak.

Je neemt de naam, goodwill, inboedel en voorraden over, dus niet de schulden. Overdracht kan alleen met toestemming van de verhuurder om de pacht over te nemen. Met de eigenaar van het pand of de ruimte sluit je een aparte huurovereenkomst horeca af.

Consignatieovereenkomst

34,50

Een consignatieovereenkomst is voor de verkoop van producten door een winkel, loods of galerie waarbij de maker eigenaar van de goederen blijft. Je gebruikt dit model om afspraken te maken over de vergoeding (percentage van de verkoopprijs). Dit wordt ook wel provisie genoemd.

Consignatie betekent in bewaring nemen met als doel om te verkopen. De consignatienemer is de winkel en de consignatiegever is degene die de producten verkoopt. De winkel is in dit geval tussenpersoon. Dit kan ook een webshop zijn die de opslag en verkoop verzorgt. Dit uitgebreide contract is verkrijgbaar in het Nederlands of als Engelse vertaling (door beëdigd vertaler).

Overeenkomst Gedeelde Eigendom Roerende Zaak

27,50

Een auto, paard of boot koop je vaak alleen, maar een gezamenlijke koop kan ook. Dan deel je het bezit van een roerend goed met je familie, buren of vrienden. Zo’n gedeeld eigenaarschap zet je op papier met de Overeenkomst Gedeelde Eigendom Roerende Zaak.

Met dit contract maak je afspraken tussen twee of meer personen. Iedere eigendomsverhouding, zoals 60/40 of 50/50, is mogelijk. Je maakt ook afspraken over onderhoudskosten en verzekering. Je ontvangt twee modellen. De eerste is voor als er twee eigenaren zijn. De tweede is voor drie of meer eigenaren. Download direct en bewerk in Word.

Akte van Overdracht Handelsnaam, Merk en Domeinnaam

27,50

De overdracht van een deel van een onderneming kan ook plaatsvinden door de intellectuele eigendommen over te dragen. Zoals in dit geval waarbij de merkenrechten en de eventuele handelsnaam en domeinnaam worden overgedragen.

Akte van Overdracht Intellectuele Eigendomsrechten

27,50

Dit uitgewerkte voorbeeld van een Akte van Overdracht Intellectuele Eigendomsrechten (ook wel IE-rechten) is door een ervaren jurist geschreven en bedoeld om het auteursrecht op een werk aan iemand anders over te dragen. Dit kan over allerlei soorten creaties gaan. Denk bv. aan een kunstwerk, productontwerp, kledingontwerp, filmscript, muziekstuk, foto of boek.

Akte van Overdracht Intellectueel Eigendom Software

27,50

Software valt onder het auteursrecht. Een softwareontwikkelaar die een programma heeft ontwikkeld is daarmee automatisch eigenaar. Dit wordt intellectueel eigendom genoemd. Met deze overeenkomst (ook wel akte) regel je de Overdracht Intellectueel Eigendom Software. Je maakt afspraken over de overname van de bron- en objectcode incl. functioneel en technisch ontwerp, gebruikersdocumentatie, handleidingen, rapportages en adviezen.

Algemene Voorwaarden Verkoop en Levering Producten

27,50

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing voor het leveren van producten. Ze vormen een aanvulling op het dwingende recht dat bij veel overeenkomsten van toepassing is. In het bijzonder zijn ze van toepassing op de verkoop van producten tussen ondernemers.

Algemene Voorwaarden Dienstverlening

27,50

Wil je jouw bedrijf juridisch beschermen en professionele voorwaarden voor je klanten opstellen? Download onze set algemene voorwaarden dienstverlening en vul eenvoudig je bedrijfsgegevens. Je kunt zelf onderwerpen wijzigen of schrappen indien niet van toepassing op jouw situatie.