Bruikleenovereenkomst Auto

(3 reviews)

17,50

Deze Leenovereenkomst Auto gebruik je als je een personenauto in bruikleen geeft. Iedereen deelt zijn auto wel eens met buren of familie, altijd in goed vertrouwen. Als je dit regelmatig doet, is het verstandig om een contract op te stellen.

In de juridische praktijk is delen minder eenvoudig dan verhuren. Bij een huurovereenkomst auto is er namelijk een zakelijke afspraak, maar bij bruikleen heerst vooral het gevoel van vrijblijvendheid. Maar wie is aansprakelijk als de gebruiker een ongeluk krijgt? Je hebt de keuze uit de Nederlandse versie of Engelse vertaling.

Omschrijving

De opkomst van de deeleconomie heeft ervoor gezorgd dat er veel vraag is naar de Bruikleenovereenkomst Auto. Dit model gebruik je als contract tussen de eigenaar en lener van een personenauto. Bij uitlenen komen risico’s en kosten kijken. Je maakt afspraken over kilometervergoeding en wie de eventuele verkeersboetes betaalt.

Dit model bevat bepalingen over:

 • Omschrijving voertuig;
 • APK-keuring;
 • Kilometervergoeding;
 • Schadeverzekering en eigen risico;
 • Parkeerboetes en snelheidsovertredingen;
 • Looptijd.

Je legt vast wie aansprakelijk is als de gebruiker een ongeluk krijgt. Denk aan de gevolgen voor je no-claim en bonuskorting. Je spreekt ook af dat er een WA / WA+casco(+) verzekering is en dat de premie op tijd is betaald. Eigen risico is ook opgenomen. Gezamenlijk autobezit komt ook steeds vaker voor. Dit leg je vast met onze overeenkomst gedeelde eigendom roerende zaak.

Specificaties

Naam

Leenovereenkomst Auto.docx

Onderwerp

Mobiliteit

Soort

Word-bestand

Type

Overeenkomst

Aantal

3 pagina's

Thema

Facilitair

Reviews

3 reviews voor Bruikleenovereenkomst Auto

 1. Rene S.

  Value for Money ?

 2. Engbert Brouwer

  Helder contract en eenvoudig in te vullen.

 3. Red Cedar Groothandel

  Fijne service, ik kan niet anders zeggen. Direct downloaden en daarna geen spam of opdringerige e-mails.

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...