Leningsovereenkomst BV-DGA

27,50

Met deze Leningsovereenkomst BV leen je geld van je eigen bv. Je legt afspraken vast over het leenbedrag, de rente (die moet marktconform zijn) en over de wijze van aflossen. Hiermee voldoe je aan de eisen die de Belastingdienst stelt.

Houd er rekening mee dat je vanaf 2023 niet meer dan €500.000,- mag lenen. Uitgebreide informatie over dit onderwerp vind je hier. Voor een kortlopende renteloze lening tot €17.500,- heb je een rekening-courant overeenkomst nodig.

Omschrijving

Lenen van bv

Lenen van je eigen bv is in veel gevallen fiscaal aantrekkelijk. Als directeur-grootaandeelhouder betaal je op dat moment geen dividendbelasting. Door uit je winstreserves te lenen, in plaats van dividend uit te keren, stel je het betalen van belasting als het ware uit. De fiscus eist wel dat er een Leningsovereenkomst BV wordt opgesteld. Dit is een gedegen modelcontract die je als word-bestand downloadt.

Bevat afspraken over:

  • Aflossing in termijnen;
  • Voortijdige aflossing boetevrij mogelijk;
  • Verplichting voor kredietnemer om bij vervreemding of bezwaring van zijn onroerende goederen schriftelijke toestemming te vragen;
  • Kredietgever kan hypothecaire zekerheidstelling aan kredietnemer vragen;
  • Directe opeisbaarheid in het geval van verzuim, faillissement, surseance van betaling en beslag.

Let op: wij hebben ook een Model Leningsovereenkomst DGA-BV voor je als geen geld van, maar aan je bv wilt lenen. Tot slot hebben we nog een apart contract voor een Intercompany Lening tussen bijvoorbeeld je werk-bv en holding. In de Leningsovereenkomst BV leent een aandeelhouder geld uit het eigen bedrijf. Dit contract bevat afspraken over rente en aflossing. Je moet zelf de hoofdsom, aflossingstermijnen en de hoogte van de rente invullen.

Specificaties

Naam

Leningsovereenkomst BV.docx

Soort

Word-bestand

Type

Overeenkomst

Gebruik

Besloten vennootschap

Aantal

4 pagina's

Thema

Financiën

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Leningsovereenkomst BV-DGA” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...