Licentieovereenkomst Handelsnaam, Merk en Domeinnaam

27,50

De eigenaar van intellectuele rechten kan deze in licentie geven aan een ander. Met deze Licentieovereenkomst Handelsnaam, Merk en Domeinnaam heb je de kern van een onderneming naar de buitenwereld. Door een licentie op deze rechten te verlenen kan bijvoorbeeld op eenvoudige manier een ander onder deze naam zaken doen.

In het model wordt onderscheid gemaakt tussen een handelsnaam-, domeinnaam en merklicentie. Als één van de licenties niet van toepassing is, kun je die eenvoudig verwijderen. Download dit voorbeeldcontract en bewerk het in Word.

Omschrijving

Een Licentieovereenkomst Handelsnaam, Merk en Domeinnaam waarbij de eigenaar van een merk, handelsnaam en domein deze aan een ander in licentie geeft. Op deze wijze houdt de eigenaar controle over de invulling van het domein en het gebruik van het merk.

Indien niet al deze rechten van toepassing zijn kun je deze eenvoudig verwijderen zonder de structuur van de overeenkomst te verstoren. Je moet ook een keuze maken voor de wijze waarop de vergoeding wordt opgebouwd.

Bevat bepalingen over:

  • Bepaling van merk, handelsnaam en domein;
  • Verplichtingen van de eigenaar;
  • Wijze waarop aanpassingen kunnen worden gevraagd;
  • Gevolgen van faillissement bij een van de partijen;
  • Mogelijkheid te beëindigen.

De overeenkomst verbiedt de licentiegever zelf nog gebruik te maken van de rechten. Ook dit is een bepaling die u kunt verwijderen. De licentiegever is verplicht om het merk, domeinnaam, handelsnaam geldig geregistreerd te houden en op te treden tegen inbreuk.

 

Specificaties

Naam

Licentieovereenkomst Handelsnaam, Merk en Domeinnaam.docx

Onderwerp

Samenwerking

Soort

Word-bestand

Type

Overeenkomst

Aantal

3 pagina's

Thema

Intellectuele rechten

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Licentieovereenkomst Handelsnaam, Merk en Domeinnaam” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...