Niet-Investeringsverklaring

6,00

Bij het verstrekken van een geldlening aan een ondernemer worden o.a. afspraken gemaakt over de rente en aflossingstermijn. Het is mogelijk om, naast de leningsovereenkomst, een niet-investeringsverklaring te eisen.

Hierin wordt afgesproken dat de ondernemer gedurende de looptijd van de lening geen uitbreidingsinvesteringen zal doen. Op deze wijze wordt een extra zekerheid ingebouwd. Lees hieronder verder voor uitleg.

Omschrijving

Zolang de kredietverlener nog geld tegoed heeft, verklaart de kredietnemer geen uitbreidingsinvesteringen doen. Dit geeft de verlener meer zekerheid. De kredietnemer kan trouwens wel andere investeringen doen. Denk bijvoorbeeld aan vervangings- of diepte-investeringen. De niet-investeringsverklaring heeft alleen als doel om uitbreiding van de onderneming tegen te gaan, omdat dit nieuwe/andere risico’s met zich meebrengt. De kredietnemer kan deze verklaring gebruiken om een lagere rente af te spreken.

Een niet-investeringsverklaring is één van de manieren om als kredietverlener extra zekerheid te krijgen. Andere manieren zijn bijvoorbeeld een lening met garantsteller of afspraken over onderpand. Hiervoor kunnen verschillende soorten pandaktes worden opgesteld.

Specificaties

Naam

Niet-investeringsverklaring.docx

Soort

Word-bestand

Type

Verklaring

Aantal

1 pagina

Thema

Financiën

Onderwerp

Besluitvorming

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Niet-Investeringsverklaring” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...