Notulen AVA Afstempelen Aandelen

6,50

Afstempelen van aandelen kan alleen als je de statuten wijzigt. Voordat je naar de notaris gaat, heb je een formeel besluit van de aandeelhouders nodig. Dit leg je vast met de Notulen AVA Afstempelen Aandelen. Download dit model, vul je bedrijfsgegevens in en onderteken.

Vermindering van de aandelenwaarde is fiscaal aantrekkelijk en wordt daarom vaak gebruikt om onbelast kapitaal aan aandeelhouders uit te keren. Het nadeel is dat je wel naar de notaris moet. Met gemiddeld €350,- voor een statutenwijziging vallen de kosten nog mee.

Bijgewerkt voor wet- en regelgeving 2024.

Omschrijving

Om belastingtechnische redenen kiezen bv’s voor de afstempeling van het geplaatst aandelenkapitaal. Helaas kan dat alleen als je ook de statuten wijzigt. Daar zijn altijd notariskosten aan verbonden. Een notaris vraagt dan om een besluit van de aandeelhoudersvergadering. Anders mag hij geen Akte van Statutenwijzing opstellen. Als bewijs geef je de Notulen AVA Afstempelen Aandelen. Dit document is door een jurist opgesteld.

In deze modelnotulen worden afspraken gemaakt over:

  • Algemene vaststellingen vergadering;
  • Besluit tot wijziging statuten;
  • Verminderen nominale waarde aandelen;
  • Uitkering aan aandeelhouders.

Vul zelf de gegevens van de bv in (naam en plaats). Verder moet je het nominaal gestorte bedrag per aandeel en de vermindering invullen. Tot slot moeten de Notulen AVA Afstempelen Aandelen worden ondertekend door de voorzitter en secretaris (notulist). Wij hebben een apart model Notulen AVA Statutenwijziging voor als je om andere redenen de statuten van je bv wilt veranderen.

Specificaties

Naam Notulen AVA Afstempelen Aandelen.docx
Onderwerp Besluitvorming
Soort Word-bestand
Type Notulen
Gebruik Besloten vennootschap
Aantal 3 pagina's
Thema Organisatie

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Notulen AVA Afstempelen Aandelen” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...