Notulen AVA Ontstentenis of Belet

6,00

Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders (AVA) is het verstandig om een besluit te nemen over vervanging bij afwezigheid. Bij langdurige ziekte (belet) kan de besluitvorming ineens tot stilstand komen. In het ergste geval kom jij, of één van jouw medebestuurders, onverwachts te overlijden (ontstentenis). Met de Notulen AVA Ontstentenis of Belet wijs je een vervanger aan.

Het is belangrijk dat je een vervanger hebt die je kunt vertrouwen en die voldoende kennis heeft om namens jou besluiten te nemen. Dit geldt zeker als je de enige aandeelhouder en bestuurder bent. Als je plotseling wegvalt kun je immers zelf geen nieuwe bestuurder meer aanwijzen. Je hebt de keuze uit de Nederlandse versie of Engelse vertaling.

Omschrijving

De meeste bv’s in Nederland hebben één aandeelhouder die zelf de enige statutair bestuurder is. Vooral voor die ondernemers geldt: “wie gaat mij vervangen als ik door omstandigheden geen besluiten meer kan nemen?” De wet schrijft voor dat in de statuten regels bij ontstentenis of belet zijn opgesteld. Als er geen andere bestuurder is, kan de algemene vergadering van aandeelhouders (AVA) op voorhand een persoon aanwijzen. Met de Notulen AVA Ontstentenis of Belet leg je dit bestuursbesluit vast.

Vul zelf de naam en geboortedatum van de tijdelijk bestuurder in. Deze notulen bevatten bepalingen over:

  • aandelen aanwezig;
  • formele constateringen over geldig besluit;
  • aanstellen tijdelijk bestuurder.

De vervanger kan een natuurlijk of een rechtspersoon zijn. Een natuurlijk persoon is bijvoorbeeld je vader of echtgenoot, maar mag vanzelfsprekend ook je accountant zijn. In dat geval is het verstandig om niet een naam, maar Accountskantoor B.V. in te vullen.

Tot slot: controleer eerst wat er door de statuten van je bv over ontstentenis of belet wordt voorgeschreven. In Art. 2:244 lid 4 van het Burgerlijk Wetboek staat dat statuten van een vennootschap voorschriften moet bevatten over vervanging bij afwezigheid van één of meerdere bestuurders. De Notulen AVA Ontstentenis of Belet moeten in lijn zijn met wat daar staat vermeld.

Specificaties

Naam

Notulen AVA Ontstentenis of Belet.docx

Onderwerp

Besluitvorming

Soort

Word-bestand

Type

Notulen

Gebruik

Besloten vennootschap

Aantal

3 pagina's

Thema

Management

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Notulen AVA Ontstentenis of Belet” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...