Notulen AVA Statutenwijziging BV

6,00

Statuten van een bv worden bij oprichting opgesteld en bijna nooit meer gewijzigd. Soms gebeurt het dat de aandeelhoudersvergadering op een later moment toch een verandering door wil laten voeren. In de Notulen AVA Statutenwijziging BV leg je dat besluit formeel vast. Dat is nodig, omdat een notaris de ondertekende notulen wil zien en controleren voor hij een notariële akte opstelt.

Het is alleen mogelijk om statuten te wijzigen zolang dit geen afbreuk doet aan de rechten van de aandeelhouder. De meest voorkomende redenen zijn een naamswijziging van de bv, verandering van de doelstellingen en het uitbreiden (of minderen) van het aandelenkapitaal.

Bijgewerkt voor wet- en regelgeving 2024.

Omschrijving

Om een statutenwijziging door te voeren moet je een aantal stappen nemen. Ten eerste moet de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) daartoe besluiten. Ten tweede moet dat besluit worden vastgelegd en ondertekend. Dat doe je met deze model Notulen AVA Statutenwijzing BV. Ten derde moet je met deze notulen naar een notaris. Alleen die kan de wijziging formeel in de statuten doorvoeren. Een notaris rekent voor een wijziging ongeveer €350,-. Dit prijs hangt van de notaris en per regio af. Op offerte.nl kun je gratis offertes aanvragen, maar we raden je aan om gewoon naar de notaris te gaan waar je al zaken mee doet (als die goed bevalt natuurlijk).

Deze model notulen bevatten de volgende bepalingen:

  • algemene bepaling over de vergadering;
  • bron van de statutenwijziging;
  • volmacht notaris voor afhandeling.

Je vult zelf de naam van de aanwezigen, datum en plaats in. Vergeet niet om de notulen te ondertekenen.

Let op: tot 2012 was je verplicht om €18.000,- startkapitaal in te leggen om een bv op te kunnen richten. Deze verplichting is vervallen. Dit kapitaal zou je nu weer belastingvrij uit je bv kunnen halen. Daar is echter ook een statutenwijziging voor nodig. Daar heb je andere notulen voor nodig. Met de Notulen AVA Afstempelen AVA kan het aandelenkaptaal worden teruggebracht.

Specificaties

Naam Notulen AVA Statutenwijziging BV.docx
Onderwerp Aandelen
Soort Word-bestand
Type Notulen
Gebruik Besloten vennootschap
Aantal 3 pagina's
Thema Organisatie

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Notulen AVA Statutenwijziging BV” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...