Notulen AVA Turboliquidatie

(2 reviews)

6,00

Een besloten vennootschap kan zichzelf onder voorwaarden per direct opheffen. Ten eerste mag een bv geen baten op de balans hebben. Ten tweede moet door de algemene vergadering van aandeelhouders (AVA) een officieel besluit worden genomen dat schriftelijk wordt vastgelegd. Dit doe je met deze Notulen AVA Turboliquidatie.

Bijgewerkt voor wet- en regelgeving 2024.

Omschrijving

De wet kent de mogelijkheid om een bv zonder baten per direct op te heffen (artikel 2:19 lid 4 BW). Je moet dus een balans zonder bezittingen hebben om dit besluit te kunnen nemen. De bv moet zoveel mogelijk alle bekende schuldeisers hebben betaald. Zorg ervoor dat alle lopende contracten zijn opgezegd, zoals huurcontracten, abonnementen en dergelijke. Voor het aandeelhoudersbesluit wordt genomen moet je zorgen dat de balans is opgeschoond. Pas dan kunnen Notulen AVA Turboliquidatie worden vastgesteld en ondertekend.

Deze notulen bevatten de volgende bepalingen:

  • Alle formelen eisen die aan de aandeelhoudersvergadering worden gesteld;
  • Inhoud van het besluit;
  • Aanwijzing van een bewaarder.

Let op: de notulen gaan uit van een bv met één aandeelhouder, of in ieder geval van unanimiteit. Kijk in de statuten of er nog bijzondere verplichtingen zijn bij het nemen van dit besluit. Er is geen vereffenaar nodig, omdat er niets te vereffenen valt. Er moet wel een bewaarder worden aangesteld die gedurende 7 jaar de administratie bewaart.

De turboliquidatie wordt ook misbruikt. Aandeelhouders hevelen activa over naar een andere bv en liquideren de lege bv. Schuldeisers staan daarna met lege handen. Daarom controleert de fiscus streng op turboliquidaties. Leg dit besluit goed vast en zorg dat je de procedure volledig doorloopt. Lees hieronder verder of download dit model direct. Je hebt de keuze uit de Nederlandse versie of Engelse vertaling.

Specificaties

Naam Notulen AVA Turboliquidatie.docx
Onderwerp Liquidatie
Soort Word-bestand
Type Notulen
Gebruik Besloten vennootschap
Aantal 3 pagina's
Thema Management

Reviews

2 reviews voor Notulen AVA Turboliquidatie

  1. Nelly

    Ik vond de betreffende overeenkomst op google, maar bij doorlinken was het nog even lastig om de overeenkomst terug te vinden. Verder prima overeenkomst voor prima prijs

  2. Sedat Günay

    Wat ik zocht. Goede toelichting stap voor stap.

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...