Overeenkomst Gedeelde Eigendom Roerende Zaak

(2 reviews)

27,50

Een auto, paard of boot koop je vaak alleen, maar een gezamenlijke koop kan ook. Dan deel je het bezit van een roerend goed met je familie, buren of vrienden. Zo’n gedeeld eigenaarschap zet je op papier met de Overeenkomst Gedeelde Eigendom Roerende Zaak.

Met dit contract maak je afspraken tussen twee of meer personen. Iedere eigendomsverhouding, zoals 60/40 of 50/50, is mogelijk. Je maakt ook afspraken over onderhoudskosten en verzekering. Je ontvangt twee modellen. De eerste is voor als er twee eigenaren zijn. De tweede is voor drie of meer eigenaren. Download direct en bewerk in Word.

Omschrijving

Dit modelcontact is geschikt voor het gedeeld eigenaarschap van een aanhanger, steiger, vouwcaravan of wat je ook maar bedenken kunt. Je kunt het ook gebruiken voor een paard of hond waar je de gezamenlijke zorg voor deelt. Bij een gemeenschappelijk eigendom moet je afspraken maken over de kosten, schade en als één van de eigenaren wil verkopen. Dat regel je met deze Overeenkomst Gedeelde Eigendom Roerende Zaak.

Maak afspraken over de verdeling van kosten, schade en eigendom bij plotseling overlijden van één van de gemeenschappelijke bezitters. Dit model bevat bepalingen over:

 • Eigendomsverdeling;
 • Kostenverdeling;
 • Onderhoudskosten;
 • Schadeverzekering;
 • Overdracht bij overlijden;
 • Verkoopregeling.

Het maakt niet uit of er twee, drie of meer eigenaren zijn. Vul dat zelf in. En misschien nog wel belangrijker: je bepaalt ook wie als eerste het recht heeft op koop als één van de eigenaren wil verkopen.

Specificaties

Naam

Overeenkomst Gedeelde Eigendom Roerende Zaak.docx

Soort

Word-bestand

Type

Overeenkomst

Aantal

3 pagina's

Thema

Huisvesting

Reviews

2 reviews voor Overeenkomst Gedeelde Eigendom Roerende Zaak

 1. Dennis Baart

  Zeer duidelijk en eenvoudig in te vullen.

 2. W. Aelen

  Helder en eenvoudig in te vullen modelcontract. Ik heb het gebruikt voor de gezamenlijke aankoop van een zeilboot(je) met goede vrienden.

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...