Overeenkomst van Opdracht

27,50

Bij deze Overeenkomst van Opdracht (Ovo) geef je als opdrachtgever de opdracht om een dienst uit te laten voeren door een opdrachtnemer. Dit kan een bedrijf, zzp’er en freelancer zijn. Bij een dienst moet je denken aan het uitvoeren van een analyse, opstellen van een onderzoeksrapport, verzorgen van een workshop of adviseren van het management.

Omschrijving

Met deze overeenkomst laat je een zzp’er of andere zelfstandig ondernemer op facturatiebasis een opdracht verrichten. Je spreekt af dat de opdracht conform uitgebrachte offerte wordt uitgevoerd. Deze model Overeenkomst van Opdracht is geschikt om een adviseur, onderzoeker of bijv. een programmeur in te huren voor een specifieke dienst. Als opdrachtgever stel jij de voorwaarden aan geheimhouding en het intellectuele eigendom. Dit geeft je een sterkere positie dan wanneer je een contract ondertekend die door de opdrachtnemer wordt aangereikt.

Dit voorbeeld is speciaal bedoeld voor opdrachtgevers die zelf controle willen houden over de Ovo’s die ze met verschillende opdrachtnemers sluiten en bevat bepalingen over:

  • Omschrijving opdracht;
  • Facturering en betaling;
  • Geheimhouding;
  • Eigendom;
  • Duur en doorlooptijd.

Als uitbreiding op deze overeenkomst van opdracht kun je de Algemene Voorwaarden voor Dienstverlening bijvoegen. Je hoeft beide documenten maar één keer te kopen en mag ze onbeperkt gebruiken.

Er is geen sprake van loondienst zolang jij en de opdrachtnemer volgens deze overeenkomst werken. Als opdrachtgever hoef je dan geen loonheffingen in te houden en af te dragen. De opdrachtnemer kan als freelancer of zzp’er in aanmerking komen voor ondernemersaftrek, maar is zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van verzekeringen.

Specificaties

Naam

Overeenkomst van opdracht.docx

Soort

Word-bestand

Type

Overeenkomst

Aantal

4 pagina's

Doelgroep

Zakelijk

Thema

Inkoop & Voorraad

Onderwerp

Samenwerking

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Overeenkomst van Opdracht” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...