Pachtovereenkomst Horeca

27,50

Met deze Pachtovereenkomst Horeca download je een uitgewerkt voorbeeld van 5 pagina’s als word-bestand. Hiermee huur je een horecaruimte en pacht je de exploitatie. Dat wil zeggen dat de inventaris, vergunningen en lopende leverancierscontracten zijn inbegrepen.

Gebruik dit model voor een café, restaurant, discotheek of hotel. Je maakt niet alleen afspraken over de prijs, maar ook over wie het onderhoud en de verzekeringen voor zijn rekening neemt. Bij aanvang van de overeenkomst neemt de pachter de drankvoorraad en levensmiddelen tegen factuurwaarde over van de eigenaar.

Omschrijving

Zeer uitgebreid contract waarmee je afspraken maakt over de huur van de horecaruimte en gebruikmaking van o.a. de inventaris, drankvergunning, horecavergunning en lopende contracten met de bierbrouwerij en andere leveranciers. Je gebruikt deze Pachtovereenkomst Horeca dus niet alleen om een pand te huren, maar je pacht een volledige horecagelegenheid incl. naam en goodwill. Dit soort contracten komt zeer vaak voor.

Dit voorbeeld bevat bepalingen over:

  • Periode: Normaal gesproken is de pacht voor een afgesproken termijn, bijvoorbeeld 2 of 5 jaar. De looptijd vul je zelf in. Het is ook mogelijk om er een contract voor onbepaalde tijd van te maken.
  • Pachtprijs en indexatie: Je spreekt af wat de maandelijkse huurprijs van de bedrijfsruimte is, maar ook wat de pachtkosten van de exploitatie zijn. Prijzen worden jaarlijks op een afgesproken moment geïndexeerd op basis van de prijsindexcijfers van het CBS.
  • Inventaris: Een belangrijk deel van de pachtovereenkomst horeca is de inventaris, zoals stoffering, meubilair en keukengerei. Om misverstanden te voorkomen is het verstandig om een inventarisatielijst op te stellen. Wij hebben trouwens ook een koopovereenkomst activa voor als je (een deel van) de inrichting wilt overnemen.
  • Onderhoud: De pachter is verantwoordelijk voor het onderhoud. Dit geldt niet alleen voor het interieur, maar ook voor onderhoud en herstel van elektriciteitsleidingen, afvoerbuizen en sanitair. Schade aan ruiten en schoorsteen vallen hier ook onder.
  • Verzekeringen en belastingen: De inboedel dient voor minimaal de vervangingswaarde te worden verzekerd. Andere verplichte verzekeringen, zoals een bedrijfsschadeverzekering en aansprakelijkheidsverzekering komen ook voor rekening van de pachter. Dit geldt ook voor gemeentelijke belastingen en waterschapslasten.
  • Gebruik handelsnaam: Het is niet toegestaan om de naam van de horecagelegenheid te veranderen.
  • Bierbrouwerij en drankmerken: Er mogen alleen afgesproken merken worden geschonken. Daarnaast is het niet toegestaan om reclame te maken voor producten die niet in het afnamebeding zijn opgenomen.
  • Speelautomaat: Er mogen alleen speelautomaten worden geplaatst door een door de verpachter aangewezen exploitant. Je kunt deze passage ook schrappen als dit niet van toepassing is.
  • Waarborgsom: Er wordt een borgsom voldaan die bij beëindiging van de pachtovereenkomst horeca wordt teruggestort als er geen schade of gebreken zijn geconstateerd.
  • Boetebeding: Bij overtreding van de afspraken wordt een boete in rekening gebracht. De hoogte ervan vul je zelf in.

Dit zijn de belangrijkste onderwerpen die in de pachtovereenkomst horeca zijn opgenomen. Vanzelfsprekend kun je zelf bepalingen toevoegen en/of wijzigen. Je mag dit model gebruiken voor meerdere horecabedrijven en verschillende pachters.

Specificaties

Naam

Pachtovereenkomst Horeca.docx

Soort

Word-bestand

Type

Overeenkomst

Aantal

8 pagina's

Thema

Facilitair, Huisvesting

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pachtovereenkomst Horeca” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...