Participatieovereenkomst

27,50

Het opstellen van een participatieovereenkomst kost veel tijd. Dit voorbeeldcontract geeft je een uitgewerkte basis om afspraken tussen een bv en investeerder vast te leggen. De participant is bijv. een venture-capitalist of business angel.

Omschrijving

Deze participatieovereenkomst (ook wel deelnemingsovereenkomst) is een afspraak tussen twee partijen. Een investeerder neemt een aandeel in de bv. Door extern kapitaal aan te trekken verkopen aandeelhouders een deel van hun bedrijf. Het idee is om bedrijfsactiviteiten uit te breiden. Het doel is om sneller te kunnen groeien.

Dit contract wordt vooral door juristen en financieel adviseurs gekocht. Zij gebruiken het om op maat te maken voor hun klanten. Een bijlage met garantiebepalingen is inbegrepen. Je mag dit model onbeperkt gebruiken.

Deze participatieovereenkomst bevat bepalingen over:

  • Deelname;
  • Betrokkenheid directie;
  • Duur van de deelname;
  • Voorbehouden bestuursbesluiten;
  • Berekening van terugkooprecht door verkoper (exit van participant);
  • Raad van Commissarissen (optioneel);
  • Informatieplicht participant.

Aandeelhouders moeten instemmen met de uitbreiding van het aandelenkapitaal. Een besluit wordt schriftelijk vastgelegd in de Notulen AVA Participatiebesluit. Dit gebeurt meestal nadat de participatieovereenkomst is ondertekend. Tot slot wil een participant vaak meer zekerheid. Met een stemovereenkomst maak je aanvullende afspraken over het stemgedrag van aandeelhouders bij specifieke besluiten.

De aandeelhouder treedt op als verkopende partij. De investeerder is de participant. Er kan voor financiering van een bepaald doel of voor een bepaalde periode worden gekozen. Ook is een bijlage inbegrepen waarin wederzijdse garanties worden verstrekt. Dit model bevat 7 pagina’s. Vakgenoten hebben met dit model veel tijd bespaard.

Specificaties

Naam

Participatieovereenkomst.docx

Doelgroep

Zakelijk

Thema

Organisatie

Onderwerp

Samenwerking

Soort

Word-bestand

Type

Overeenkomst

Aantal

7 pagina's

Gebruik

Besloten vennootschap

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Participatieovereenkomst” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...