Positieve/negatieve Hypotheekverklaring

(1 review)

6,00

Een positieve/negatieve hypotheekverklaring gebruik je als bijlage bij een leningsovereenkomst. Het maakt niet uit of de lening particulier of zakelijk is. De lener legt twee verklaringen af.

De positieve verklaring betekent dat de lener op het eerste verzoek meewerkt aan het verstrekken van een hypotheek op zijn onroerend goed. De negatieve verklaring betekent dat de lener geen nieuwe hypotheek op het onroerend goed neemt zolang de lening niet is afgelost.

Omschrijving

Een positieve/negatieve hypotheekverklaring voeg je als bijlage aan een lening toe. De kredietverstrekker heeft dan meer zekerheid dat het geleende bedrag kan worden teruggevorderd als de lener niet meer in staat is om de afgesproken verplichtingen na te komen.

Dit document bevat de volgende onderdelen:

  • Omschrijving van onroerend goed;
  • Verwijzing naar de onderliggende overeenkomst;
  • Positieve bepaling;
  • Negatieve bepaling.

Er worden twee verklaringen afgelegd. Ten eerste stemt de lener toe dat de kredietverstrekker het recht krijgt tot het vestigen van een hypotheek op de woning of bedrijfspand als blijkt dat de rente en aflossing niet meer kan worden betaald. Ten tweede stemt de lener toe dat er gedurende de looptijd van de lening geen nieuwe hypotheek of ander onderpand wordt gevestigd op het onroerend goed. Deze verklaring is geschikt voor alle particuliere en zakelijke onderhandse leningen op deze pagina.

Specificaties

Naam

Positieve/negatieve hypotheekverklaring.docx

Onderwerp

Hypotheek

Soort

Word-bestand

Type

Overeenkomst

Aantal

2 pagina's

Thema

Financiën

Reviews

1 review voor Positieve/negatieve Hypotheekverklaring

  1. Wietse van M.

    Heel erg bedankt. Deze bijlage was ik naar op zoek. Ik dacht dat ik een specialist moest vragen, maar dit is een uitkomst voor dit bedrag.

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...