Reglement Auto van de Zaak

17,50

Werkgevers stellen regelmatig een smartphone, laptop en een auto van de zaak ter beschikking aan hun personeel. Als meerdere werknemers een bedrijfsauto hebben, is het verstandig om algemene regels op te stellen. Denk aan afspraken over privégebruik en verkeersboetes.

Omschrijving

Met dit model heb je een degelijke set aan afspraken die je zelf aan kunt passen aan het beleid van je bedrijf. Dit is een eenzijdig Reglement Auto van de Zaak, dus geen overeenkomst. Met elke afzonderlijke werknemer stel je een aparte gebruikersovereenkomst auto van de zaak waarin je naar dit reglement verwijst.

Een auto van de zaak is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Bij overhandiging van de autosleutels, laat je een nieuwe medewerker vaak een gebruikersovereenkomst tekenen. Als bijlage voeg je het Reglement Auto van de Zaak toe. Dit is een standaard set aan regels die voor alle gebruikers gelden. Het geeft je de flexibiliteit om de regeling in de toekomst aan te passen zonder dat alle medewerkers opnieuw een gewijzigd contract moeten ondertekenen.

Dit reglement bevat de volgende bepalingen:

  • Toepassingscriterium: Bepaal onder welke voorwaarden een werknemer voor een auto van de zaak in aanmerking komt.
  • Gebruik: De bedrijfsauto mag ook privé in binnen- en buitenland worden gebruikt zolang dit het gebruik voor bedrijfsdoeleinden niet beperkt.
  • Kosten: Parkeerkosten, tolwegen, veerdiensten en verkeersboetes komen voor rekening van de werknemer. Vanzelfsprekend kun je dit aanpassen.
  • Beëindiging: Bij functiewijziging, langdurige ziekte, ontslag of op initiatief van de werknemer kan de beschikbaarstelling worden beëindigd.
  • Vergoeding: Voor privégebruik kan de werkgever jaarlijkse een percentage van de cataloguswaarde in rekening brengen;
  • Verzekering: De WA-, volledig casco- en inzittendenverzekering zijn voor rekening van de werkgever.
  • Fiscaal: Belastingen komen voor kosten van de werknemer, zoals hier op de website van de Belastingdienst uitgelegd.

De auto kan bedrijfseigendom zijn, maar meestal is er sprake van een financial leaseovereenkomst met een leasemaatschappij. In het Reglement Auto van de Zaak staat daarom een extra bepaling dat medewerkers dienen te handelen conform de tussen werkgever en leasemaatschappij gesloten overeenkomst. In dat geval geef je de medewerker ook een afschrift van de afspraken met de leasemaatschappij.

Tot slot is er een koopoptie opgenomen, zodat de werknemer de mogelijkheid krijgt om de auto aan het einde van de leasetermijn te kopen. Deze passage kun je vanzelfsprekend ook verwijderen. Download dit reglement als word-bestand en pas het aan het beleid van je eigen bedrijf aan.

Specificaties

Naam

Reglement Auto van de Zaak.docx

Onderwerp

Mobiliteit

Soort

Word-bestand

Type

Reglement

Aantal

3 pagina's

Thema

Organisatie

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Reglement Auto van de Zaak” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...